Verbouwen

Serre verbouwen

Een serre is een echte toegevoegde waarde aan je woning. Het is niet alleen luxe en comfort dat je toevoegt aan je woning, maar je creëert ook nog eens een meerwaarde voor je woning. Een waardevolle en prettige woonruimte, waarbij je er ook voor kunt kiezen om een bestaande serre te verbouwen.

Serre verbouwen biedt meer ruimte

Je kan de serre verbouwen omdat deze te weinig ruimte biedt of omdat je deze graag op een andere plaats in het huis wil hebben. Veelal plaats je een serre aangrenzend aan een keuken of aan de woonkamer. Dat is voornamelijk omdat je daar het meeste profijt van hebt, gezien in deze ruimtes het meeste wordt geleefd. Een belangrijk aspect bij het verbouwen serre is de plek van de zon en de ruimte die de tuin biedt.

Serre verbouwen biedt voordelen

Verbouwen serre kan meerdere voordelen bieden voor je woning. Zo creëer je een totale meerwaarde voor de woning en heb je bijvoorbeeld ook ruimte voor een woonkeuken. Het levert meer ruimte op en tevens zal er meer daglicht binnen treden. Door de serre te verbouwen kan je extra ruimte creëren, waardoor je niet hoeft te kiezen voor een verhuizing wanneer je over te weinig ruimte beschikt. Eveneens kan je de woning een fraai aanblik geven met verbouwen van een serre.

Serre verbouwen
Is de serre toe aan een nieuwe uitstraling? Dan is verbouwen wellicht een goed idee!

Keuze uit diverse materialen

Bij het verbouwen van een serre kan je kiezen uit diverse materialen. Hout, aluminium of kunststof zijn veel gebruikte materialen bij het verbouwen van de serre. Veelal wordt de keuze op hout bepaald omdat de kozijnen vaak ook van hout zijn gemaakt. Nadelig aan hout is dat het vaak duurder is dan de andere materialen en bovendien heeft het schilderwerk nodig na een bepaalde periode. Aluminium daarentegen vergt minder onderhoud en is bovendien sterk en duurzaam. Dit geldt ook min of meer voor kunststof dat ook makkelijk te onderhouden is. Enige nadeel bij deze twee materialen is dat de kleur moeilijk te veranderen is.

Maak een stappenplan

Bij serre verbouwen is het belangrijk om vooraf een helder stappenplan te maken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Gebruik van materiaal speelt hierin een belangrijke rol net als de vorm en de hoogte die bepaald moet worden. Hoe dan ook is een serre en absolute meerwaarde voor je woongenot en voor de woning zelf.