Asbest analyse

Asbest analyse

Lees over asbest analyse. Meestal gaat dit middels eenvoudige pakketjes, daar stop je een monster in van bouwmateriaal waar je twijfels aan hebt, en snel ontvang je bericht of het asbest bevat of niet. Lees ook over de vervolgstappen mocht je tijdens de sloop, renovatie, of verbouwing asbest tegenkomen.

Wanneer kun je asbest verwachten

Tot ongeveer dertig jaar geleden is asbest veelvuldig gebruikt. Aangezien in de tijd daarvoor enorm veel gebouwd is, is er op veel plekken asbest. In de jaren vijftig, zestig, en zeventig van de vorige eeuw zijn er immers hele woonwijken gerealiseerd. Soms is van buitenaf zo te zien of je te maken hebt met materiaal wat asbest bevat, en een voorbeeld hierin is asbestcement. Iedereen kent die lichtgrijze golfplaten die op schuren liggen. Daar hoef je geen monster van op te sturen, iedereen met wat affiniteit met bouwmaterialen ziet op afstand dat het asbestcementplaat is. Ondanks dat asbestcement een lage concentratie asbest bevat is het opletten. Vooral als een schuur uit zal branden is er een gevaar, dan moet zelfs de omgeving afgezet worden. Asbestcement is duidelijk te herkennen, maar soms is asbest niet zo duidelijk te zien, en dan is asbest analyse een goede zaak. Bij twijfel voer je een asbest analyse uit. Deze zijn makkelijk te bestellen op flamantanalyse.be. Bevat jouw woning asbest? Dan laat je het verwijderen.

testen op asbest
Voer eenvoudig een asbest test uit

Verwijderen en storten is een specialisme

Na de asbest analyse met een positieve uitslag komt het verwijderen van asbest voordat je met een renovatie kan beginnen. De vaklieden die het karwei uitvoeren hebben een astronautenpak aan, pakken de asbest in plastic in, en tapen de zakken goed dicht. Het is van belang dat er niet één vezel in de luchtwegen kan komen. Dit klinkt overdreven omdat toen met de bouw een bouwvakker zonder beschermende middelen in het asbest aan het boren en zagen is geweest, en dit zonder extreem veel ziektegevallen. De reden waarom het zo zorgvuldig gaat is omdat later is ontdekt dat asbest geen minimale dosis kent. Als voorbeeld, niemand zal ziek worden door het roken van één sigaret, iemand zal pas ziek worden na jarenlang dagelijks sigaretten roken. Maar bij asbest kan één vezel in de luchtwegen krijgen al tot ziekte leiden. De specialisten die de asbest inpakken voeren het ook af, en de verwerking van het afval gaat heel zorgvuldig. Hierdoor is zoiets als een milieu straat

veilig, aldaar beslist geen asbest in de container ligt. Het gaat echter nog lang duren voordat alle asbest opgeruimd is, tot die tijd blijft de asbest analyse noodzaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *