Badkamer renoveren

Badkamer renoveren

Bij de renovatie van je badkamer komt heel wat kijken. Vaak krijg je te maken met onvoorziene problemen, waardoor het renovatieproject langer duurt dan gepland en de kosten hoog oplopen. In dit artikel geef ik je wat tips om zoveel mogelijk onvoorziene problemen te voorkomen en de renovatie soepel te laten verlopen. Daarnaast geef ik wat prijsindicaties, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordat je begint met het renoveren van je badkamer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor een badkamerrenovatie kan je gelukkig veel voorbereiden. Maak van tevoren een duidelijke planning wat er vervangen dient te worden. Bekijk goed welke kosten daarbij komen kijken. Hiermee voorkom je onvoorziene kosten en weet je waar je aan begint.

Maak een plattegrond

De indeling van je huidige badkamer hoef je niet te behouden. Je kan ervoor kiezen om het heel anders te gaan doen. Maak een tekening en ga schuiven met meubels en andere onderdelen van de badkamer. De meeste badkamermeubels, douchecabines, radiatoren, etc. hebben standaardmaten. Je hoeft daarom ook niet alles van tevoren op te meten. Mocht je met onderdelen gaan schuiven die water gebruiken, zoals een kraan, douchecabine, bad of toilet, dan dien je ook rekening te houden met de waterleidingen. Het kan zijn dat je leidingen moet gaan verplaatsen. Hiervoor moet je waarschijnlijk ook de vloer vervangen.

Laat alles op tijd aankomen

Als je eenmaal gaat beginnen met het uitbreken van je badkamer, is het fijn dat je alle benodigdheden voor de renovatie in huis hebt. Vaak zit er levertijd op sanitair, dus het is aan te raden hier rekening mee te houden. Wil je graag zo snel mogelijk beginnen? Neem dan eens een kijkje bij Maxaro. Zij heeft vrijwel alles op voorraad, waardoor je snel aan de slag kunt.

kosten badkamer renovatie
kosten badkamer renovatie

Controleer de leidingen

Wellicht dat je de leidingen niet hoeft aan te passen. Toch is het aan te raden de leidingen te controleren. Nu heb je de kans namelijk. Na de renovatie wil je liever niets meer aan de badkamer doen. Vervang leidingen waar nodig. Calculeer hiervoor tijd in om goed op schema te blijven.

Wat kost een badkamer renovatie?

Ik hoor vaak dat een badkamer twee keer de materiaalkosten kost. Dit komt omdat een vakman vrijwel net zo duur is als het materiaal. Afhankelijk natuurlijk hoeveel materiaal je nodig hebt, welke werkzaamheden er moeten gebeuren en welke vakman je inhuurt. Ben je handig en kan je het (meeste) zelf, dan kan je een hoop geld besparen.

Hieronder enkele prijsvoorbeelden:

  • Ligbad – 170 euro tot 500 euro
  • Douchecabine – 185 euro tot 1.000 euro
  • Toilet – 350 euro tot 700 euro
  • Badkamermeubel – 170 euro tot 1.500 euro
  • Kranen – 150 euro tot 700 euro
  • Designradiator – 145 euro tot 800 euro
  • Tegels – 500 euro tot 2.200 euro

Ik ben op de website van Maxaro een leuk artikel tegen gekomen waar ze de vraag ‘Wat kost een nieuwe badkamer?’ beantwoorden.

Een vakman of zelf doen?

Door zelf je badkamer te renoveren bespaar je een hoop geld. Dit is echter enkel aan te raden als je weet wat je doet. De badkamer is een ruimte waar veel water wordt gebruikt en de ruimte dient dan ook waterdicht te zijn om lekkages te voorkomen. Je bent namelijk niet verzekerd voor eventuele waterschade wanneer je de badkamer zelf hebt gedaan.

Je kan er ook voor kiezen om bepaalde zaken zelf te doen. Het uitbreken van de badkamer en het installeren van de badkamermeubels bijvoorbeeld.

Nu kan je zelfverzekerd aan de slag met de renovatie van je badkamer. Alvast heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *