Alles over slecht slapen en hoe je dit kan voorkomen

Alles over slecht slapen en hoe je dit kan voorkomen

Voor de gezondheid van de mens is slapen een van de belangrijkste dingen. Je kan namelijk sneller doodgaan aan slaaptekort dan aan honger. Dit zegt heel erg veel. Zonder slaap kan een mens niet goed functioneren. Een mens kan zich bijvoorbeeld minder goed concentreren en heeft heel erg weinig energie om iets uit zijn dag te halen. Het is daarom dus ook heel erg belangrijk dat je goed slaapt en dat slapen een prioriteit van je is. Zonder slaap zie je er ook minder mooi uit en kan je chagrijnig worden dit wil je natuurlijk niet. Daarom is het handig om   naar bed te gaan en lekker te slapen. Ondanks dat het belangrijk is zijn er toch mensen die aan slaaptekort of slapeloosheid leiden. Dit kan natuurlijk gevaarlijk zijn en is heel erg vervelend, omdat je iedere dag rondloopt met te weinig slaap. Het is dus handig om te weten hoe je dit kan voorkomen, maar eerst ga ik dieper in op hoe belangrijk slaap is.

slecht slapen
Slaap jij slecht?

Wat gebeurt er als je niet slaapt?

Slapen is enorm belangrijk voor een mens en dat blijkt ook uit onderzoek. Je kan zelfs sneller doodgaan aan een slaapgebrek dan aan honger zoals ik al had gezegd. Je kan namelijk, maar voor 10 dagen zonder slaap en daarna ben je dood, maar je kan meerdere weken zonder voedsel. Te weinig slaap brengt vervelende dingen met zich mee. Door te weinig slaap veroudert je huid bijvoorbeeld sneller. Dit is heel erg vervelend vooral op vroege leeftijd. Verder krijg je van te weinig slaap ook een stuk meer honger. Dit komt doordat  je extra energie nodig hebt en je dat uit eten kan halen. Je moet hierdoor veel eten en je gaat dan ook veel eten.

Vooral gerechten waar veel energie in zit. Veel mensen grijpen daardoor sneller naar ongezonde dingen, omdat daar veel suiker in zit waardoor je energie krijgt waardoor je weer sneller dik wordt. Doordat je veel meer ongezonde dingen eet kan je sneller diabetes krijgen. Diabetes is natuurlijk niet iets wat je graag op wilt lopen dus is het verstandig om goed te slapen en op tijd naar bed te gaan. Door weinig slaap kan je ook sneller ziek worden. Dit komt doordat je immuunsysteem slechter is, omdat je in de nacht de soldaten aanmaakt die je immuunsysteem sterker maakt. Door slaaptekort heb je ook meer kans om hart- en vaatziekten te krijgen waardoor je weer meer kans hebt om een hartaanval te krijgen. Te weinig slaap kan dus fatale gevolgen hebben.

Hoe kan je slecht slapen voorkomen?

Nu je weet hoe slecht weinig tot geen slaap voor je is, ga ik je vertellen wat je kan doen om het te voorkomen of op te lossen. Als eerste is het belangrijk om een comfortabel bed te kopen. Wees niet bang om hier aardig wat geld voor neer te leggen, omdat het heel erg belangrijk is. Zorg er ook voor dat je bed comfortabel is door bijvoorbeeld een tencel dekbed aan te schaffen. Dit kan je aanschaffen op betternights.nl. Schaf ook een lekker comfortabele kussen aan. Dit zorgt ervoor dat je lekkerder ligt en dus ook lekkerder slaapt en sneller in slaap valt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *