Hoe maak je met een houten badkamermeubel slim gebruik van lastige ruimtesistuaties?

Hoe maak je met een houten badkamermeubel slim gebruik van lastige ruimtesistuaties?

De badkamer is de laatste jaren geëvolueerd van een functionele ruimte naar een plaats waar we graag veel tijd doorbrengen. Met behulp van hoogwaardige badkamermeubels kun je de ruimte inrichten volgens eigen idee en een omgeving van welzijn creëren. Badkamermeubels bieden voldoende ruimte voor toiletartikelen en badtextiel zoals handdoeken en badjassen. Op open rekken of achter kastdeurtjes zijn alle producten binnen handbereik. Zo creëer je niet alleen een opgeruimde badkamer maar nodigt deze je ook uit om even lekker te genieten.

1. Nissen en hoekjes

Badkamers hebben vaak nissen en vrije hoeken die benut kunnen worden door op maat gemaakte badkamerkasten van hout. Zo kun je een nieuw inbouwbadkamermeubel tot op de millimeter nauwkeurig samenstellen. In de nis wordt nieuwe bergruimte gecreëerd dankzij het badkamermeubel op maat. Als je de kast gelijk laat lopen met de nis, krijgt je een vlak oppervlak. Het resultaat is een rustig totaalbeeld en je badkamer ziet er opgeruimder en netter uit. Een badkamer met een feel-good factor kan ook op zolder worden ingericht. Schuine plafonds hoeven geen verspilling van ruimte te zijn. Afgeschuinde badkamermeubelen zijn hier ideaal, ze kunnen volledig worden aangepast aan de schuinte van de hoek. Of de schuinte nu aan de zijkant of de achterkant van het badkamermeubel is, alles is mogelijk als je het op maat laat maken.

houten badkamermeubel
Ga jij voor een houten badkamermeubel?

2. Spiegels voor het badkamermeubel

Vooral in kleinere badkamers waar weinig natuurlijk licht valt, of zelfs in badkamers zonder raam die alleen door lampen worden verlicht, is een houten meubel met spiegels een goed idee. Spiegels weerkaatsen het licht. Waardoor de badkamer helderder en groter lijkt. Boven de wastafel kunnen ook wandkasten met spiegels worden aangebracht, die zowel als opbergruimte dienen en als make-up- en stylingspiegels. Bij bovenkasten en spiegelkasten steken de opliggende deuren een paar centimeter uit, waardoor ze gemakkelijk te openen zijn zonder deurgreepjes. Hierdoor ogen ze strak.

3. Badkamerkasten onder ramen

Heb je één of zelfs meerdere ramen in je badkamer? Geweldig, dan kun je een laag op maat gemaakt houten badkamermeubel laten maken. Het resultaat is een praktisch en chic meubel dat van de ruimte onder het raam een opbergruimte maakt. Bovendien worden de ramen niet geblokkeerd en kan er onbelemmerd daglicht in de badkamer stromen. Een bijzonder leuke eigenschap van lage badkamermeubelen op maat: ze bieden ook opbergruimte die met accessoires kan worden versierd en zo de sfeer kan verhogen.

Bij Rolan Meubels is er een ruim assortiment aan eikenhouten badkamermeubels. De badkamers worden naar wens en op maat gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *