De waarde van je woning verhogen doe je zo

De waarde van je woning verhogen doe je zo

Als je een woning hebt waar je niet helemaal tevreden over bent, dan zijn anderen dit waarschijnlijk ook niet helemaal. Dit resulteert in het feit dat je woning waarschijnlijk zijn waarde een beetje verliest. Het is niet verwonderlijk als je woning dat niet de prijs krijgt die het verdient en dat is zonde. Je kunt er wel met plezier hebben gewoond, niet helemaal tevreden over zijn geweest maar toch een mooie prijs voor willen. Dat snappen we heel goed, en daar willen we je dan ook mee helpen. In deze blog vertellen we je wat je kunt doen om de prijs van je woning enigszins een beetje op te krikken. Dit is helemaal niet zo heel moeilijk. De ene oplossing is weliswaar een stukje uitgebreider dan de ander, maar de strekking van het verhaal is dat je, ook met kleine dingen, al een hele impact kunt maken. Mocht je meer inspiratie willen, dan kun je altijd een kijkje nemen op woonaanrader

Besparing van energie

Allereerst willen we beginnen met een bepaalde categorie, te weten de categorie van dingen die je energie kunnen besparen. Energie besparen is niet heel makkelijk, maar het levert veel voordelen op. Het voornaamste voordeel is dat je er zelf energie mee bespaart en dit zich vertaalt in een lagere rekening aan het einde van de maand. Potentiële kopers van je huis zien dit ook wel en zijn daarom vaak bereid grof geld te betalen voor een woning die een stuk zuiniger is dan een andere. Kijk bijvoorbeeld eens naar een schuimbetonvloer, zonnepanelen, airco, een waterpomp, een open haard en ga zo maar door. Deze dingen kunnen al heel veel doen wat betreft de energierekening en mensen zullen het dus ook zeker meenemen in de overweging om dan wel niet een bepaald huis te kopen. 

Zonnepanelen op het dak
Zonnepanelen op het dak

Kleine dingen

Dan de kleine dingen, en dan hebben we het over écht kleine veranderingen die een grote impact kunnen maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een ventilatierooster Duco. Dit bevordert de luchtkwaliteit vaak enorm en zal tevens veel doen voor de uiteindelijke prijs van je huis. Ook dingen als goede sloten, wat leuke plantjes in je tuin en bijvoorbeeld een nieuwe laminaatvloer op de zolder kunnen veel doen. Kijk goed naar welke kleine dingen je ‘samen’ kunt implementeren om een groter geheel te bereiken wat dus meer opvalt. Dit zal mensen dan meer aanspreken dan kleine, losstaande toevoegingen. 

Keuken en badkamer

Ook de keuken en de badkamer zijn natuurlijk van groot belang. De keuken en de badkamer kunnen beide echt een maker of kraker zijn. Mensen kijken vaak veel naar deze twee ruimtes en willen het liefst iets moderns zien en iets dat van alle gemakken is voorzien. Dit is echter wel een flinke ingreep die je een behoorlijke smak geld zal kosten, dus neem dat mee in je overweging. Toch is het een ingreep die je uiteindelijk veel gaat opleveren. De meeste mensen willen een moderne keuken en badkamer zien met het liefste goede apparatuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *