Een mancave in je tuin bouwen, hoe pak je dat aan?

Een mancave in je tuin bouwen, hoe pak je dat aan?

Als doe-het-zelver heb je hard gewerkt om van je huis een beschaafde plek te maken. Maar je hebt ook een ruimte nodig om de evolutie in omgekeerde richting te sturen en in contact te komen met je innerlijke Neanderthaler. Een mancave kan een bar zijn, een werkplaats, een plek om naar sport te kijken, een speelkamer of al het bovenstaande. Als je een man bent, maak je een ‘mancave’ in je tuin.

Je zou natuurlijk kunnen beginnen je schuur in de tuin om te bouwen tot een bron van mannelijk plezier en spelletjes, maar waar laat je dan al het tuingereedschap, de kruiwagen en de grasmaaimachine?

Een speciale schuur bouwen en die inrichten als de ultieme plek om je oerdriften de vrijheid te geven waar ze zo dringend naar zoeken.

Doe het goed, bestudeer en plan je project

Maak een lijst met wat je nodig hebt, te beginnen met een koelkast voor het bier natuurlijk. Maar wil je echt naar ieder biertje met een noodgang door het huis rennen, naar het toilet?

Dus heb je ook stromend water nodig, een kleine douche en een toilet. Een klein keukenblokje zou ook geen kwaad kunnen.

mancave huis

Mannen hebben het niet graag koud

Een mancave in onze lage landen dat betekend een geïsoleerd gebouwtje met veel licht, centrale verwarming en genoeg ruimte voor al het mannelijke speelgoed dat daar thuishoort. De jukebox, het verwarmde biljart, pas op, je mancave kan zomaar een groter optrekje worden.

Laat alle diensten goed en professioneel installeren. Het moet bij de eerste poging slagen, dus je moet voor je mancave echt alle officiële procedures volgen. Een dikke stoel, een groot beeldscherm TV en een bierkoeler kun je natuurlijk makkelijk naar de kelder verhuizen, maar ook een mancave in de tuin, moet, net als het huis, voldoen aan de voorschriften.

Doe je dat niet dan is de kans groot dat ambtenaren van de Gemeente je mancave afbreken. En een tweede keer toestemming vragen aan je vrouw?

Maak om te beginnen zelf een tekening

Ga eens naar een online magazine voor informatie en goede ideeën. Werk die ideeën uit in een tekening voordat je begint met de bouw. Ook hier weer, voorkom verrassingen.

Als je iets niet zeker weet, ga dan met je ideeën en de tekeningen naar een architect. Dan weet je zeker dat alle voorschriften, regeltjes en wetten netjes opgevolgd zullen worden. Maak je geen zorgen over amateurtekeningen, de architect is dat gewend, het is zijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *