Milieuvriendelijke elektrische vloerverwarming

Milieuvriendelijke elektrische vloerverwarming

Met elektrische vloerverwarming heb je altijd warme voeten in huis, zonder dat je onnodig veel stookt om die warmte te bereiken en behouden. De elektrische vloerverwarming van Polarheat kun je namelijk zelf in de hand houden. Je bepaalt zelf in welke ruimte de vloerverwarming aan moet en waar het niet nodig is. Zo bespaar je dus onnodige stookkosten. Bovendien werkt de elektrische vloerverwarming met infrarood in plaats van gas of warm water. Elektrisch verwarmen is milieutechnisch gezien een stuk verantwoorder en met elektriciteit in plaats van warm water kun je lokaal verwarmen. Dat laatste scheelt weer op je rekening.

Meer voordelen van elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming kun je ook laten werken via je zonnepanelen, als je die hebt of al overweegt. Zo belast je het milieu helemaal minimaal en heb je toch een fijn verwarmd huis als het kouder wordt. Een ander voordeel van elektrische vloerverwarming is dat de warmte beter verdeeld wordt over de ruimte dan bij een verwarming aan de muur. Er gaat minder warmte verloren en je hebt bovendien meer ruimte doordat je geen verwarming aan de muur hebt. Elektrische vloerverwarming kan onder de meeste vloeren worden aangelegd. 

vloerverwarming

Voor alle vloeren en ruimtes

Het is dus al lang niet meer enkel geschikt voor tegels en stevige, dikke vloeren. Je kunt elektrische vloerverwarming aanleggen onder je laminaat, klik-pvc of zelfs je houten vloer. Je bestelt je elektrische vloerverwarming per rol, of laat hem op maat maken voor jouw vloer. De elektrische vloerverwarming is gemakkelijk zelf aan te leggen en je hoeft je vloer hier niet eens voor te verpesten. Binnen een kwartier kan je woonkamer al opgewarmd zijn met deze vloerverwarming. Als je toch nog twijfelt, kun je natuurlijk ook elektrische vloerverwarming voor één ruimte bestellen en later kiezen om het in je hele huis te leggen.

Ten opzichte van andere vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming werkt, zoals de naam al aangeeft, op elektriciteit. Andere varianten van vloerverwarming werken bijvoorbeeld met warm water. Het warme water moet dan door de gehele vloerverwarming, en je kunt daardoor niet lokaal verwarmen. Met elektrische vloerverwarming kan dit wel. Binnen een kwartier kan je vloer al opgewarmd zijn. Ook kan vloerverwarming op gas werken, wat belastend is voor het milieu. Wie helemaal bewust wil kiezen voor elektrische vloerverwarming, kan zelf de nodige energie voor de elektrische vloerverwarming opwekken via zonnepanelen. Je kunt de elektrische vloerverwarming van Polarheat per rol bestellen zonder aansluitkabel, of op maat met aansluitkabel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *