Een schuurwoning laten bouwen, leven in licht en ruimte

Een schuurwoning laten bouwen, leven in licht en ruimte

Schuurwoningen, het is een trend die nog in opkomst is, maar het is wel een trend die de potentie heeft om uit te groeien tot iets heel groots. Het concept van deze bijzondere woningsoort is simpel. Een schuurwoning wordt bijna geheel opgebouwd uit palen en balken. De ruimtes tussen deze balken worden voor een gedeelte opgevuld met glas, hout en metselwerk, en binnenshuis blijven een aantal van deze balken gewoon zichtbaar. Daardoor hebben deze woningen een ruimtelijke, minimalistische en elegante uitstraling. Ondanks de het minimalistische design stralen schuurwoningen volop luxe uit. De ontwerpfilosofie achter deze bijzondere soort woning focust zich vooral op comfortabel en energieneutraal wonen. De nadruk ligt op duurzaam en ecologisch bouwen. Dit uit zich voornamelijk in het plaatsen van zonnepanelen, drievoudige beglazing en goed geïsoleerde muren.

Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen geven de woning een stoere, warme en tijdloze uitstraling. De mix van glas, metselwerk, hout en staal zorgen ervoor dat de woning een unieke look krijgt, maar alsnog moeiteloos aansluit op zijn omgeving. Omdat er veel glas wordt gebruikt bij schuurwoningen, is er veel licht in de woningen. De minimalistische vormgeving zorgt ervoor dat een schuurwoning een toegankelijke en open look krijgt. De duidelijke lijnen en de robuuste materialen stralen rust en warmte uit en laten de woning optisch groter lijken.

Waarom een schuurwoning

schuurwoningHet leven op het platteland wordt steeds populairder. De rust, de ruimte, de frisse lucht en de natuurlijke omgeving zijn een verademing voor mensen uit de randstad. Een mooie, ruime woning in een landelijke, rustige omgeving is daarom een droom voor veel mensen. Het is echter in de praktijk best lastig om een nieuwe woning te laten bouwen op een dergelijke plaats. De stedenbouwkundige- en welstandseisen voor de buitengebieden zijn vaak hoog. Het ontwerp van de woning moet landelijk zijn en naadloos in de omgeving passen, zodat het kenmerkende karakter van de omgeving bewaard blijft. Daarom wordt er vaak gekozen voor een schuurwoning. De robuuste en warme uitstraling van een schuurwoning, in combinatie met het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, zorgen ervoor dat ze goed aansluiten op hun omgeving.

De mogelijkheden van een schuurwoning

Een schuurwoning biedt een aantal bijzondere mogelijkheden. Denk hierbij aan een inpandige veranda. Deze veranda komt voort uit een riant dakoverstek. Vaak wordt hij uitgevoerd met een prachtig eikenhouten gebint. Door een eikenhouten gebint te plaatsen wordt de landelijke uitstraling van de woning nogmaals benadrukt. Daarnaast is het mogelijk om de schoorsteen aan de buitenkant van de woning te plaatsen. Onderin het rookkanaal kun je vervolgens twee kachels maken, één buiten en één binnen. Zo kun je op prachtige zomeravonden nog lang op het terras genieten van de prachtige, rustige omgeving, en kan je in de winter heerlijk binnen voor de haard neerploffen en genieten van jouw prachtige, ruime woning. Laat jouw landelijke schuurwoning bouwen door een professioneel bouwbedrijf en al jouw woonwensen worden werkelijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *