Eigen tuinontwerp maken

Eigen tuinontwerp maken

Krijg jij met dit mooie weer ook altijd zin om naar buiten te gaan? Het is weer helemaal tijd om je tuin uit zijn winterdepressie te trekken en misschien wel een complete make-over te geven. Dan kan je het beste aan de slag gaan door zelf een tuinontwerp te maken.

Waar moet ik aan denken bij het maken van mijn eigen tuinontwerp?

Om te beginnen moet je eens bij jezelf bedenken wat voor een tuin je eigenlijk wilt. Ben jij iemand met groene vingers of doe je het liefst zo min mogelijk? Iemand met groene vingers zal het liefst een tuin ontwerpen waar veel planten en bloemen in terug te vinden zijn. Misschien is het zelfs wel een ideetje om een gedeelte als eigen groentetuin te beginnen. Loop voor ideeën gewoon eens binnen bij je plaatselijke tuincentrum. Daar vind je bloemen en planten in alle soorten en maten. Je vindt daar vast wel iets wat jou aanspreekt.

tuinontwerp maken
Een tuinontwerp maken is de basis van je nieuwe tuin

Hoe ga ik beginnen?

Maak een begin met je eigen tuinontwerp door de afmetingen van je tuin op een papier te tekenen. Denk hierbij ook aan deuren en dergelijke. Vervolgens ga je de inrichting tekenen. Waar wil je de bestrating en hoe moet het pad gaan lopen? Denk hierbij wel aan wat praktisch in het gebruik is. Teken vervolgens de plantenborders. Zo kan je precies aangegeven waar je welke planten wilt hebben. Je kunt hier al je ideeën op los laten. Belangrijk is dat je ook rekening houdt waar de meeste zon is. Sommige planten willen juist meer of minder zon. Heb je ook al gedacht aan waar je wilt gaan zitten? Of op welke plaats je vijver moet komen?
Nu heb je alvast een plan om je eigen tuinontwerp te maken. Met een beetje aandacht krijg je vast een prachtig resultaat! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *