Huis kopen, waar moet je op letten?

Huis kopen, waar moet je op letten?

Het moment waarop je je droomhuis hebt gevonden is natuurlijk fantastisch. Het kan gebeuren dat je door je enthousiasme de belangrijkste aandachtspunten vergeet. Hierdoor kun je je later in je vingers snijden en een hoop extra geld kwijtraken. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben wij verschillende valkuilen voor je in een overzicht gezet. Zo kun jij ze voorkomen.

Het huis niet goed genoeg bekijken

Wanneer je een woning gaat bezichtigen en je meteen in de wolken bent kan het gebeuren dat je verder niet goed naar bepaalde punten gaat kijken. Probeer daarom een woning meer dan één keer te bekijken en richt je aandacht op de details. Doe de bezichtiging ook niet alleen. Neem je goede vriend mee of iemand uit je familie die weer anders naar de woning kan kijken als jij. Zo weet je zeker je geen fout begaat.

inrichting huis
Let bij de aankoop van een woning niet teveel op de huidige inrichting.

Niet teveel gaan overbieden

De huizenmarkt is momenteel helemaal op hol geslagen. De prijzen stijgen enorm en het aanbod wordt steeds minder. Hierdoor wordt er vaker overboden op de vraagprijs. Zo overtuig je de verkoper om het huis te verkopen. Zorg er echter voor dat het verhoogde bedrag niet te extreem wordt. Je kunt voor het bedrag wat je meer biedt wellicht een grotere woning aanschaffen die je investering beter waard is. Je kunt ook een aankoopmakelaar in dienst nemen die het hele proces voor jou kan verzorgen.

Bouwkundige keuring achterwege laten

We zien steeds vaker dat er wordt besloten om de bouwkundige keuring niet te laten uitvoeren. Dit met als reden dat het een hoop geld kost maar ook tijd. Het is een gok die je met vrij recente woningen prima kunt nemen maar huizen met een oud bouwjaar absoluut niet. De gebreken die te vinden zijn bij de woningen zijn vaak niet met het blote oog te zien en reparaties kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Laat een expert een bouwkundige keuring uitvoeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt een bouwkundige keuring ook opnemen in de koopvoorwaarden. Zo kun je bij bepaalde gebreken de koop ontbinden. De aankoopmakelaar kan je hier ook mee helpen. Taxatie huis regelen is uiteraard ook van groot belang voor het afsluiten van een hypotheek. Zorg ervoor dat dit ook geregeld wordt door een erkende taxateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *