Wat is een aankoopmakelaar?

Wat is een aankoopmakelaar?

Wanneer je hebt besloten om een huis te gaan kopen, alleen of misschien met je partner is dit een spannend moment. We praten natuurlijk over een flinke investering en daarbij komt er nog eens heleboel dingen op je af. Je kunt kiezen voor minder zorgen door een aankoopmakelaar in te schakelen. Die helpt je met het vinden van jouw droomhuis en zorgt ook voor de aankoop.

De aankoopmakelaar is iemand die gespecialiseerd is in het vinden van woningen en het kopen daarvan. Omdat ze constant bezig zijn met het zoeken van huizen weten ze vaak ook als eerste wanneer er een huis beschikbaar komt. Dit heeft als voordeel dat jij misschien wilt sneller een huis kunt krijgen in je favoriete gedeelte van de stad. De aankoopmakelaar neemt alles van a tot z van je over. Ze gaan opzoek naar geschikte woningen, doen al het papierwerk en ook de sleuteloverdracht nemen ze voor hun rekening. 

Prijzen

De prijzen van een aankoopmakelaar is heel erg verschillend en moeilijk te zeggen. De meeste aankoopmakelaars rekenen een vast bedrag voor hun diensten. Sommige werken liever met een percentage van de aankoopprijs van het huis. Bij duurdere woningen kan dit nadelig zijn voor jou. Je kunt het beste bij verschillende aankoopmakelaars offertes opvragen om het beste tarief te krijgen. 

voorbeeld interieur
Voorbeeld van interieur in huis dat te koop staat.

Voordelen aankoopmakelaar

– Een aankoopmakelaar weet vaak als eerst als er een huis beschikbaar komt. Zo kun je sneller en misschien als eerste reageren en een bod doen. 
– Je bent ervan verzekerd dat alles goed verloopt. De aankoopmakelaar is gespecialiseerd in de woningmarkt.

– Je koopt geen kat in de zak. Het kan zijn dat jij dol verliefd wordt op een huis na een bezichtiging maar dat de aankoopmakelaar bepaalde problemen opmerkt.
– Al het werk wat een aankoop van een huis vraagt wordt voor je gedaan. Je bespaart hierdoor een heleboel tijd die je andere dingen kunt besteden.

Nadelen aankoopmakelaar

– Het kost een hoop geld. Een aankoopmakelaar doet een heleboel werk voor je waardoor de prijs best nog eens hoog kan uitvallen. 

– Doordat je onderhandelingen niet zelf uitvoert moet je er op vertrouwen dat de aankoopmakelaar de beste aankoopprijs voor je er uithaalt. 

Bron : https://www.liberoaankoop.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *