Huis verbouwen? Controleer op ongedierte!

Huis verbouwen? Controleer op ongedierte!

Ongedierte komt regelmatig voor in oudere huizen. Zowel in kruipruimtes, als ook in de rioleringen. Voordat er begonnen gaat worden met verbouwen is het daarom goed om het huis goed te laten inspecteren. Dit kun je laten doen door de ongediertebestrijder in Amersfoort. Door een inspectie kun je mogelijk voorkomen dat je na de verbouwing problemen krijgt.

Ongedierte in huis

Ongedierte geeft niet altijd meteen overlast als het in huis zit. Vaak kom je er pas achter als het al te laat is en de plaag al groot is. Zo zitten muizen en ratten vaak in de kruipruimte van je huis en verstoppen de meeste soorten ongedierte zich voor je. Op het moment dat je overlast gaat ervaren, komt dat vaak doordat de plaag te groot is om niet meer op te vallen. Dit is meteen ook de reden dat het niet zo zinvol is om zelf met de bestrijding aan de slag te gaan. Ongediertebestrijding is te specialistisch om zelf te doen, het kost veel moeite en geld en het probleem wordt hoogstwaarschijnlijk niet volledig opgelost.

stenen voor huis verbouwen
stenen voor huis verbouwen

Inspectie voor verbouwing

Een verbouwing aan je huis is vaak een ingrijpende klus. Zeker wanneer je een ouder huis hebt, kan dit veel tijd kosten om alles te laten moderniseren. Laat daarom voorafgaand aan de verbouwing je huis controleren op ongedierte. Als er namelijk ongedierte verstopt zit in bijvoorbeeld de kruipruimte, is het fijn als je daar achter komt voordat alles vernieuwd is. Daarnaast kan ongedierte ook af komen op rioolproblemen, bijvoorbeeld door een lekkage. Dit soort problemen wil je vinden voordat je aan een verbouwing begint. Het kan namelijk zomaar zijn dat er een deel van de riolering vervangen dient te worden, dit wil je niet laten doen als er net een nieuwe vloer in je huis ligt.

Plaag verhelpen

Mocht er een ongedierteplaag in huis zitten, wacht dan niet met het inschakelen van een bestrijder. Hoe eerder de bestrijding kan beginnen, des te sneller ben je van je probleem af! De professionele bestrijder kent de beste methoden om een plaag te verhelpen, iedere soort ongedierte heeft zijn eigen aanpak. Ook als je niet zeker bent om wat voor ongedierte het gaat, is het belangrijk om de bestrijder in te schakelen. Vaak heeft hij binnen de kortste keren achterhaald om welk beestje het gaat. De bestrijding kan na de inspectie beginnen, Met de juiste middelen heeft hij de meeste problemen snel verholpen. Voor de meeste plagen geldt dat eenmalige bestrijding voldoende is om het probleem te verhelpen. Maar wacht niet te lang, een plaag is beter te bestrijden als deze nog niet zo groot is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *