Metaal is een veel gebruikt materiaal

Metaal is een veel gebruikt materiaal

De vraag naar metaal in de regio Eindhoven is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vooral voor dak- en gevelbekleding is metaal een veel gebruikt materiaal. Het geeft uw pand of woning een frisse, karakteristieke uitstraling. Veel mensen kiezen er hierom voor om hun huidige dak- en gevelbekleding te vervangen met een dak- en gevelbekleding van metaal. Doordat metaal in veel verschillende soorten te verkrijgen is, is er altijd wel een geschikte metaalsoort voor uw pand of woning. Daarnaast zijn veel soorten ook nog geschikt voor metaalbewerking Eindhoven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het metaal te laten coaten, kralen, knippen, zagen, lassen of zetten.

De ideale eigenschappen van zink

Zetwerk op maat is een metaalbewerking die we tegenwoordig veel terug zien. Doormiddel van een bankschroef, kantbank of zetbank wordt het plaatmateriaal in een andere vorm gebogen. Hierdoor kunnen zowel nauwkeurige als ronde hoeken worden aangebracht in het materiaal. U krijgt hierdoor een product dat precies is gemaakt naar de maten van uw dak. Zink is een veel gebruikt materiaal voor zetwerk op maat door zijn ideale eigenschappen. Het is een makkelijk te bewerken materiaal, hierdoor kan vrijwel elke vorm gerealiseerd worden. Daarnaast heeft zink een extreem lange levensduur en vereist het geen onderhoud. Een prettige bijkomstigheid van zink op maat is dat de materialen niet aan elkaar gelast hoeven te worden, dit scheelt tijd. En de afwerking is hierdoor een stuk netter. 

metaal verwerking
metaal verwerking

Zink op maat wordt voor veel toepassingen gebruikt

Steeds vaker wordt zetwerk op maat toegepast, voornamelijk in de daken- en bouwindustrie. Zink wordt hierbij vooral toegepast voor dak- en gevelbekleding. Doordat het makkelijk te bewerken is kunnen er veel toepassingen van worden gemaakt. Zo worden er onder andere dakgoten, dakranden, afdekkappen, daktrimmen en waterslagen van gemaakt. Zink wordt vooral gekozen voor deze toepassingen door de extreem lange levensduur. De levensduur van zink is onder normale omstandigheden 50 jaar of meer. Zelfs na al deze jaren heeft zink nog dezelfde eigenschappen. Wanneer de levensduur tot zijn eind komt blijft het makkelijk te repareren, veroudert het niet en wordt het niet broos. Dit zorgt ervoor dat u lang geen omkijken meer heeft naar uw dak- en gevelbekleding. 

Laat u adviseren door een expert

Bent u op zoek naar metaal Eindhoven voor een nieuwe dak- en gevelbekleding van uw pand of woning? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. In de regio Eindhoven zijn veel metaalbewerkingsbedrijven te vinden waar een expert u kan voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten. Naar aanleiding van uw wensen kunnen zij u ook een metaalsoort of metaalbewerking adviseren. De meeste metaalbewerkingsbedrijven in de regio Eindhoven hebben een machinepark in eigen beheer. Dit zorgt ervoor dat zij producten snel bij u kunnen leveren. In sommige gevallen kan het zelfs zo zijn dat zij deze kunnen produceren terwijl u wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *