Je huis verbouwen? Vergeet deze slimme tools niet toe te voegen

Je huis verbouwen? Vergeet deze slimme tools niet toe te voegen

Wanneer je jouw huis gaat verbouwen wil je natuurlijk dat dit zo goed en spoedig mogelijk verloopt. Een verbouwing kan namelijk een stressvolle situatie zijn waarin er veel dingen op je af komen. Als je van plan bent om een hele grote verbouwing te doen zal je ook nog eens te maken hebben met veel afval en nieuwe producten die in en rond het huis zullen liggen. Wanneer je niet zelf in je huis verblijft wil je natuurlijk wel dat deze veilig zijn, hierdoor is het verstandig om een spy cam te plaatsen, zodat je toch een wat veiliger gevoel hebt. 

 

Regel een beveiligingssysteem

Inbraken komen jammer genoeg nog steeds voor en je wilt natuurlijk niet na al het harde werk zien dat er bij je is ingebroken. Wanneer je jouw huis toch gaat verbouwen denk er dan ook aan om een beveiligingssysteem in en om je huis te plaatsen. Hierdoor geeft je woning je een veiliger gevoel en kan je ook met een gerust hart je huis verlaten voor bijvoorbeeld een vakantie. Tegenwoordig zijn er veel verschillende technieken en de een is nog nieuwer dan de ander maar de beveiligingscamera blijft altijd een hit. Daarnaast zijn er ook nog alarmsystemen die je bij de deuren en ramen kan plaatsen. 

 

Alles besturen vanaf je telefoon

Als je toch al bezig bent met het vernieuwen van je huis kan je ook al wat technische snufjes toevoegen om het leven zo iets makkelijker te maken. Zo kan je tegenwoordige alles via je telefoon besturen op een afstand. Wanneer je bijna klaar bent met werken kan je dus alvast de verwarming thuis aanzetten. Maar buiten dat kan je ook op een afstand de lampen bedienen, de gordijnen open of dicht doen en nog veel meer. Er zijn al wasmachines, fornuizen en ovens die al via wifi werken. Hierdoor kan je ze aan of uit doen via je telefoon. 

 

Praten tegen je huis

Buiten je telefoon of ipad om, kan je ook alles in je huis besturen door te praten. Wanneer alle technische snufjes zijn aangesloten op een apparaat kan je dus aan het systeem vragen om de verwarming hoger of lager te zetten, eventueel de airconditioning aan te zetten, gordijnen open en dicht te doen en natuurlijk je lampen te bedienen. Daarbij kan je er speciale lampen bij nemen zodat je de kleur en sterkte van de lamp kan instellen. Wanneer je dus in een romantische mood bent kan je de lamp rood laten kleuren maar wanneer je graag wilt concentreren bijvoorbeeld wit. 

Beveiliging
Huis controleren op je telefoon.

Maak je huis groener

Juist omdat de verbouwing veel kan gaan kosten en we tegenwoordig steeds meer moeten denken aan de groene stempel die we achterlaten, kan je jouw huis ook groener maken. Dit kan je doen door zonnepanelen te plaatsen zodat je jouw eigen elektriciteit opwekt, elektrisch te gaan koken, minder water gebruiken door een besparende kraan te gebruiken en natuurlijk je afval te scheiden. Wanneer je dit samen met de slimme tools doet zal je al snel merken dat je dit ook gaat schelen in je rekening. Het is in het begin misschien een investering maar uiteindelijk voor een goed doel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *