De kracht van CNC verspanen en frezen

De kracht van CNC verspanen en frezen

CNC verspanen en frezen, de kans is groot dat je deze termen wel eens een keer voorbij hebt komen horen. Maar wat is het nou eigenlijk? En waar wordt het voor gebruikt? Voor de meesten is het hoogstwaarschijnlijk wel duidelijk dat dit iets technisch is, maar wat het precies inhoudt? Dat is voor velen nog onduidelijk. Omdat het voor velen nog zo onduidelijk is, leggen wij het je uit in deze blog. Dus lees snel verder en kom er ook achter wat CNC frezen en verspanen inhoudt en wat dit wellicht voor jou kan betekenen.

CNC

Voordat we dieper ingaan op de termen verspaning en frezen. Is het goed om eerst te weten waar CNC voor staat. Zoals je waarschijnlijk al had verwacht is het een afkorting. CNC staat namelijk voor Computer Numerical Control. Het is een andere benaming voor computergestuurde machines. Deze moderne machines kunnen tot in het kleinste detail het werk uitvoeren. 

CNC verspaning

Nu je weet waar CNC voor staat, kunnen we dieper op de term verspaning in. CNC verspanen is als materiaal door machines bewerkt wordt. Door het te bewerken krijgt het materiaal een kleiner formaat en de gewenste vorm. Door een product op deze manier te bewerken verliest het materiaal ‘spanen’. Dit is het restafval dat na het bewerken verwijderd wordt, ook kan het toekomstige product gewicht verliezen. 

cnc verspaning
De kracht van cnc verspaning

CNC frezen

Frezen is een vorm van de verspanende bewerking die hierboven is uitgelegd. Wanneer je gaat frezen wordt er gebruik gemaakt van roterend gereedschap. Dit houdt in dat het materiaal dat gefreesd wordt, wordt vastgezet. Het gereedschap draait er dan omheen. Tijdens het draaien, worden er elke keer kleine stukjes van het metaal eraf geschaafd. Door de computer op de juiste manier in te stellen, kom je uiteindelijk tot de gewenste vorm.

De kracht van verspanen en frezen

Dat CNC verspanen en frezen steeds vaker wordt gebruikt is goed nieuws. Dit is namelijk dé manier om op hele nauwkeurige wijze metaal te bewerken. Nu vraag je je hoogstwaarschijnlijk af waar je dit kan doen. Evink CNC verspaning is het bedrijf dat gespecialiseerd is in het verspanen en frezen van jouw toekomstige producten. Met de speciale professionele machines kunnen zij deze technieken uitvoeren en alles op jouw wensen afstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *