Je woonkamer renoveren? Vergeet het plafond niet!

Je woonkamer renoveren? Vergeet het plafond niet!

Bij het renoveren van je woonkamer, denk je vaak in eerste instantie aan de vloer en muren. Het plafond in je woonkamer verdient echter ook de nodige aandacht. Door het plaatsen van een systeemplafond, kan de uitstraling van je interieur worden doorgetrokken naar het plafond. Zo ontstaat een totaalplaatje, dat de woonkamer echt tot zijn recht doet komen. De tijd, dat dit soort plafonds uitsluitend in scholen en kantoren werd toegepast, ligt gelukkig al enige tijd achter ons.

Systeemplafond

Een verlaagd plafond dat bestaat uit een rasterwerk en plafondplaten, dat is in het kort gezegd een systeemplafond. Doordat het plafond uit losse platen bestaat, is het eenvoudig om er aanpassingen in door te voeren.
De voordelen die een dergelijk plafond biedt zijn groot. De voordelen op een rijtje gezet:

  • Reductie van harde en holle geluiden
  • Bekabeling onzichtbaar weggewerken is mogelijk
  • Vervanging kan per plafondpaneel plaatsvinden
  • Mogelijkheid tot het plaatsen van verlichting
  • Het is een goedkope toepassing.
renoveren woonkamer
Plafond aanpakken tijdens de renovatie van jouw woonkamer

De plafondpanelen

De geluiddempende werking van plafondpanelen, is niet alleen prettig voor het gehoor, het vermindert ook het stressniveau. Het nagalmen van geluid wordt door de plafondpanelen grotendeels voorkomen. Een plafondpaneel kan worden geleverd in diverse structuren en kleuren. Zowel strak vormgegeven panelen, als panelen met een structuur zijn mogelijk. Als je een industrieel interieur hebt, dan is het prachtig om voor zwart te kiezen. Plaats je hier vervolgens spotjes is, dan krijgt jouw woonkamer een spectaculaire uitstraling.

Twijfel je aan een plafondpaneel omdat je de profielen niet mooi vindt? Het is mogelijk een plafond te laten plaatsen, waarbij de profielen niet zichtbaar zijn. Dit type plafond is weliswaar duurder, maar zorgt wel voor een mooi strak effect.

Prijzen

De gemiddelde prijs voor een plafond ligt tussen de 15 en 60 euro per vierkante meter. De keuze voor het, al dan niet, zelf plaatsen van het plafond is heel persoonlijk. Een vakman inschakelen is uiteraard duurder, maar geeft ook garantie op het geleverde werk.
Om een goede inschatting te kunnen maken, voor het laten monteren van het plafond, is het aanvragen van een vrijblijvende offerte, de snelste manier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *