Alles over gietvloeren van Epoxy

Alles over gietvloeren van Epoxy

Gietvloeren van epoxy zullen weinig in woningen of kantoren gebruikt worden, aangezien epoxy een aantal eigenschappen heeft die vooral voor (industriële) bedrijven van belang kunnen zijn. Een epoxyvloer is heel sterk, waardoor het mogelijk is om machines en zware voertuigen op de vloer te zetten. Bovendien kunnen gietvloeren van epoxy goed tegen chemicaliën en zijn ze water- en vloeistofdicht. Dit betekent dat ze niet alleen heel gemakkelijk schoon te maken zijn, maar dat ze zelfs tegen de meeste zuren kunnen. Epoxy gietvloeren kom je veel tegen in fabrieken, garages, magazijnen en productiehallen. Een ander groot voordeel en epoxy gietvloeren is dat ze onder andere antislip te maken zijn. Dit is belangrijk in bijvoorbeeld winkels en keukens waar de vloer de kans loopt om “onbedoeld” nat te worden, maar waarbij je wil voorkomen dat mensen uitglijden. Afhankelijk van het doel van je vloer kan je de antislip laag in verschillende gradaties aanbrengen., door meer of minder antislip korrels in de epoxy te gooien. Tenslotte zijn epoxy gietvloeren met diverse opties aan te schaffen. Naast de mogelijkheid tot antislip heb je ook de mogelijkheid om de vloer antistatisch te laten maken en je kan er zelfs je bedrijfslogo in laten maken.

Hoe kun je epoxy gietvloeren aan (laten) brengen?

Bij een epoxyvloer is het van belang dat de ondergrond egaal is. Indien de ondergrond niet egaal is zul je deze egaal moeten (laten) maken. Zodra de ondergrond egaal is zal er een primer worden aangebracht. Afhankelijk van de soort ondervloer zijn er verschillende soorten primers mogelijk. De primer is van belang om te voorkomen dat de epoxy laag opgenomen wordt door de ondervloer. Bovendien zorgt de primer er voor dat de epoxy laag beter aan de ondervloer hecht. Indien het noodzakelijk is, of als je dat wenst, kan er na de primer nog een schraplaag worden aangebracht. Deze schraplaag zorgt er voor dat er minuscuul kleine gaatjes die misschien zijn achtergebleven alsnog worden gedicht. Bovendien versterkt het de uiteindelijke epoxy gietvloer. Als deze lagen helemaal naar wens zijn aangebracht kan de epoxy vloer worden uitgegoten. Dit gebeurt vanaf de buitenste randen, waarbij naar binnen toe wordt gewerkt. Tijdens het handmatige verspreiden van de epoxy laag is het mogelijk om kleurvlokken te strooien, zodat de vloer op de gewenste plaatsen kleuraccenten of bijvoorbeeld een logo krijgt. Tenslotte kan er na het aanbrengen van de epoxy laag nog een toplaag worden aangebracht, zodat de vloer nog beter beschermd is tegen beschadigingen.

Wat zijn de kosten van epoxy gietvloeren?

De kosten van een epoxy gietvloer zijn van diverse factoren afhankelijk. Uiteraard speelt het aantal m² een rol, waarbij de regel is dat hoe groter het aantal m², hoe lager de prijs per m². Daarnaast spelen andere factoren zoals antislip, antistatisch, aantal kleuren en eventueel een bedrijfslogo mee bij het bepalen van de uiteindelijke prijs per m².

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *