Lekkage? Huur een bouwkundig adviseur in!

Lekkage? Huur een bouwkundig adviseur in!

Lekkage is één van de meest vervelende zaken die je maar kunt voorstellen. Zeker wanneer de herfst net is aangebroken en jij lekker van je huisje wil gaan genieten. Je zit heerlijk op de bank na een week hard werken en dan voel je ineens een druppel…en wat blijkt…er lekt iets, maar wat? Natuurlijk kijk je eerst naar de standaard dingen, is de kraan goed dicht, zijn de ramen afgesloten en ben ik het bad misschien vergeten uit te zetten? Maar als het daar niet aan ligt, dan is het raadzaam om een bouwkundig adviseur in te huren.

Waarom een bouwkundige inhuren?

Eigenlijk best logisch: je wilt zo snel mogelijk van je lekkage af, liefst nog voordat de ochtend aanbreekt. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Wel is het goed om een kundig persoon hiervoor in te schakelen, zo kan hij jou precies adviseren hoe je een dergelijk probleem moet aanpakken. Iedereen zegt vaak verstand van zaken te hebben, maar als punt bij paaltje komt…dan is er niemand thuis…

loodgieter
Lekkage? Schakel een specialist in.

Water kruipt waar je het niet verwacht

Er zijn zoveel manieren hoe water uiteindelijk zijn weg vindt. Er zijn dan ook niet voor niets heel veel bedrijven die zich daarin specialiseren. Met een bouwkundige kan je bijvoorbeeld een waterdetectieplan opstellen dan wel inhuren. Het gaat vaak niet alleen om het water wat tevoorschijn komt, maar juist ook welke weg deze bewandeld. Denk bijvoorbeeld aan de houten balken ban een draagconstructie, zijn die wel in orde? Zo zijn er tal van belangrijke aspecten die bekeken moeten worden. Alleen met het dichten van het lek ben je er dan helaas ook nog niet.

Snelle oplossing tegen lekkage

Wil je een snelle oplossing tegen de lekkage? Dat kan natuurlijk. Komt het water van buiten kan je bijvoorbeeld een zeil spannen over het dak. Wacht alleen niet te lang met het inhuren van een bouwkundige die vervolgens voor je aan de slag gaat naar a) het probleem en b) hoe is het probleem op te lossen.Lekkage? Huur een bouwkundig adviseur in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *