Een nieuw huis ontwerpen

Een nieuw huis ontwerpen

Een nieuw huis zelf ontwerpen doe je niet zomaar even. Je zal alle wensen vooraf moeten doornemen en keurig hebben uitgewerkt hoe je het wilt hebben. Je moet in principe punt voor punt gaan bekijken wat je wensen zijn. Indien je een bouwkavel hebt gekocht, kun je gaan bekijken wat al je wensen zijn die gerealiseerd moeten en kunnen worden. Je kunt de plattegrond gaan indelen en aangeven welke ruimtes je in je huis wilt hebben.

Vragen

Hoe moet de vorm van je huis worden?
Hoe groot moet de woonkamer worden en moet er bijvoorbeeld een openhaard in staan?
Hoeveel slaap en badkamers wil je hebben?
Hoe groot moet de keuken zijn?
Wil je een zwembad in huis of een filmkamer?
Heb je een kamer nodig voor je boeken?
Zo kun je natuurlijk een hele waslijst hebben aan wensen.

Energie

Wil je het huis verwarmen met aardwarmte of zonnepanelen. Kun je zelf elektriciteit opwekken door middel van een windmolen? Wil je gebruik maken van vloerverwarming, radiatoren of een combinatie ervan?
Wil je een geheel zelfvoorzienend huis bouwen?
Aan deze punten kun je zien dat een huis ontwerpen waarin al je punten zijn verwerkt niet gemakkelijk is. Ga ook niet snel te werk. Plaats eerst alle punten op papier en wanneer je dat gedaan hebt, moet je het even laten rusten. Daarna ga je er wekelijks voor zitten en ga je bekijken wat je aan je plannen wilt veranderen. Dat zijn steeds weer een aantal aanpassingen die na een aantal weken steeds minder zullen worden.

Een nieuw huis ontwerpen
Er komt veel kijken bij het ontwerpen van een nieuw huis

Indelen

Hoe wil je je badkamer hebben? Moet er een bad in geplaatst worden en/of eventueel een inloopdouche. De badkamer kan aansluiten op de ingang van een sauna? Wat voor een verlichting wil je in de badkamer gebruiken? Moet er een regendouche in de inloopdouche worden gebruikt of massagedouche. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is allemaal mogelijk wanneer je je eigen huis wilt ontwerpen. Natuurlijk zijn de financiën van invloed op wat je kunt verwezenlijken. Gebruik je vloerverwarming of radiatoren of een combinatie ervan.
Voor een keuken kun je aangeven welke apparatuur je er allemaal in wilt hebben en eventueel een kookeiland. Ook de verlichting die je in een keuken wilt gebruiken is belangrijk.

Architect

Wanneer je na bijvoorbeeld een half jaar weet wat je allemaal in je nieuwe woning wilt hebben en hoe de indeling moet worden, kun je je wensen aan een door je uitgekozen architect doorgeven. Hij zal dan een concepttekening maken waarin hij al je wensen die je op papier gezet hebt in de tekening verwerken. Wanneer de concepttekening klaar is, zal de architect punt voor punt de tekening met je bespreken. De eventuele veranderingen die je wilt hebben zal de architect op papier zetten. Daarna kan hij de officiële bouwtekening maken waarmee het huis gebouwd kan gaan worden. Je zult dan het huis van je dromen hebben als het klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *