Let op deze valkuilen bij het kopen van zonnepanelen

Let op deze valkuilen bij het kopen van zonnepanelen

Duurzaam energie opwekken is altijd een goed idee. Zonnepanelen kopen lijkt dan de beste optie te zijn. Dit is echter geen dagelijkse aankoop. Het is dus niet zo dat je direct weet wat de juiste opties zijn. Dat hoeft geen probleem te zijn. Wanneer je weet waar de valkuilen liggen, dan kan je zorgen dat je daar dus niet in trapt. Drie van de belangrijkste gevaren die bestaan bij het kopen van de panelen worden hier besproken. Houd daar dus in ieder geval altijd rekening mee. Dat geeft je meer zekerheid.

Pakketten om zelf te installeren

Installeren van zonnepanelen is niet iets wat je even op een middagje doet. In ieder geval niet wanneer je er helemaal geen ervaring mee hebt. Het is dus ook opvallend hoeveel mensen er toch voor blijven kiezen om de pakketten te kopen met doe-het-zelf zonnepanelen. Het lijkt misschien voordelig. Alleen zal het wel tot heel veel meer kosten leiden wanneer blijkt dat alles toch niet zo goed werkt als het zou moeten. Doet de professional het direct? Dan komen al dit soort problemen dus ook niet voor. Dat maakt het dus uiteindelijk de echte voordelige keuze voor jou.

Op basis van online offerte

Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om online offertes te krijgen voor het installeren van zonnepanelen. Daar komt dan een prijsindicatie uit rollen. Die prijs lijkt altijd heel voordelig. Dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk een indicatie en die wordt eigenlijk altijd heel rooskleurig ingeschat. Wanneer het dan daadwerkelijk op het installeren aankomt, blijkt het allemaal ineens een stuk duurder. Misschien gaat het je budget zelfs te boven. Dat is natuurlijk niet een situatie waar je in wilt komen te zitten. Daarom is het eigenlijk altijd aan te raden om iemand langs te laten komen.

Geen oog voor het dak

Het is vaak zo dat er vooral naar de zonnepanelen gekeken wordt. Of het dak hier wel geschikt voor is, wordt dan eigenlijk helemaal vergeten. Bedenk je dat de panelen er de komende 25 jaar moeten kunnen blijven liggen. Het dak mag dus niet te zwak zijn. Daarnaast moet de ruimte ook voldoende groot zijn om er acht of meer panelen op te leggen. Anders heeft het geen zin. Kijk daarnaast ook naar de windrichting. Er moet natuurlijk wel voldoende zonlicht op vallen. Anders is het rendement ook te beperkt. Dit is allemaal van belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *