Machinehuur voor aannemers en doe-het-zelvers

Machinehuur voor aannemers en doe-het-zelvers

Als kleine ondernemer is het niet altijd mogelijk om al het benodigde materiaal direct zelf aan te schaffen. Dat geldt ook zeker voor aannemers. Gereedschap en machines kosten nou eenmaal veel geld. Vaak is het simpelweg niet rendabel om grote machines aan te schaffen. Daarom huren veel aannemers gereedschap en machines bij verhuurpartijen als Boels. Op deze manier betalen ze namelijk alleen voor de spullen wanneer ze er daadwerkelijk gebruik van maken. Veel voordeliger én veel gemakkelijker. 

Ook als particulier kun je er zelf voor zorgen dat al het benodigde materiaal voor bepaalde klussen wordt gehuurd, en op die manier op locatie aanwezig is wanneer de vakmannen ermee aan de slag moeten. 

Wat voor gereedschap kun je huren?

In principe is bijna al het gereedschap wel te huur. Klein materiaal als boren, automatische zaagmachines, etc. zijn vaak al in het bezit van de vakman. Dit is dus vooral handig als je als doe-het-zelver aan de slag gaat. Wat groter materieel is wel vaak handig voor zowel doe-het-zelver als de kleine zelfstandige aannemer. Denk hierbij aan cementmolens en graafmachines. Afhankelijk van de klus is dit soort materiaal vaak een stuk voordeliger om te huren dan de aanschaf van compleet nieuw materiaal.

machines huren

Groot materieel

Toch blijft verhuur het interessantst voor groot materieel. Deze spullen zijn namelijk vaak alleen nodig voor speciale of uitzonderlijke klussen en zijn daarom voor de meeste aannemers niet aantrekkelijk om zelf aan te schaffen. Veel aannemers kiezen er daarom voor om materiaal als tijdelijke sanitaire voorzieningen, heftrucks en hoogwerkers te huren voor grotere klussen. 

Als particulier is het lastiger groot materieel te huren. Je moet er namelijk wel mee om kunnen gaan. Dat is iets wat bij bouwvakkers waarschijnlijker is dan bij de buurman op de hoek, wiens ervaring beperkt wordt tot het schilderen van de binnenmuur. Laat de omgang met dit soort materieel daarom altijd over aan professionals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *