Pijplassen en orbitaal lassen uitgelegd

Pijplassen en orbitaal lassen uitgelegd

Pijplassen en orbitaal lassen. Misschien denk je: wat is dat? Toch kom je het ongemerkt snel tegen. Denk maar eens aan de pijpleidingen die over de zeebodem lopen om jou te voorzien van internet. Of aan de pijpleidingen die olie van a naar b brengen in het Midden-Oosten. De brandstof in je auto komt hier niet zonder slag of stoot. Daarom is het goed om meer te weten te komen over de pijpleiding en de specifiek over de manier waarop ze gemaakt worden. Je moet daarvoor meer weten over pijplassen en orbitaal lassen. In deze blog gaan we je daar meer over vertellen.

Pijplassen

Handmatig pijplassen is een vak apart. Het vereist een zorgvuldige voorbereiding voordat het kan worden gedaan. Dit kan alleen door mensen worden gedaan. Handmatig pijplassen is een vaardigheid die zorgvuldige voorbereiding en zorg vereist om correct uit te voeren. Dit is meestal alleen mogelijk door mensen die ervoor zijn opgeleid, maar een nieuwe technologie genaamd 3D-printen heeft het landschap van de industrie veranderd en handmatig pijplassen toegankelijker gemaakt voor fabrikanten.

3D-printen verandert de maakindustrie en maakt handmatig pijplassen toegankelijker voor fabrikanten dan ooit tevoren. Pijplassen is een industrieel proces waarbij verhitting en druk worden gebruikt om twee of meer stukken metaal te verbinden. Het is een soort lassen dat kan worden gedaan met behulp van een toorts met gas, elektriciteit, een booglasapparaat of plasmaboog.

Pijplassen wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste en meest gecompliceerde processen om uit te voeren, omdat het zeer gespecialiseerde vaardigheden en apparatuur vereist om uit te voeren. Dit proces kan ernstige schade aan de omgeving veroorzaken als het niet goed wordt uitgevoerd.

obitaal lassen
Op zoek naar een goede lasser

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen, ook wel orbitaal lassen genoemd met behulp van gasafgeschermde snijdraad, is een van de meest voorkomende lasprocessen in de industriële productie.

Qapqa biedt geïntegreerde oplossingen voor alle orbitale weldi. Dit bevat:

– Lasdraad en buizen

– Gasregelaars en regelaars met pneumatische bediening

– Circuitbeveiligingskleppen

– Olie- en smeersystemen voor gasbeschermd booglassen

Zoek je een specialist op het gebied van pijplassen of orbitaal lassen? Neem dan eens een kijkje op de website Qapqa (www.qapqa.com). Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *