Schoorsteen renoveren

Schoorsteen renoveren

Laat je schoorsteen renoveren

Het is belangrijk dat een schoorsteen in goede conditie verkeert. Vooral oudere schoorstenen kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Soms kan er zelfs instortingsgevaar ontstaan bij sterke winden en onweer. Wil je jouw schoorsteen renoveren? Dan kun je hieronder nuttige informatie vinden.

Beginnen met een plan

Bij de renovatie van een schoorsteen moet je eerst gaan kijken wat er precies allemaal gedaan moet worden. Hiervoor is het verstandig om een professional in te schakelen die weet wat belangrijk is. Bespreek met deze persoon jouw wensen en overleg wat de mogelijkheden zijn. Als je een open haard hebt die vaak gebruikt wordt dan zullen de eisen voor een schoorsteen renoveren anders zijn dan wanneer je hier zelden gebruik van maakt. Daarom is het slim om zelf eerst een plan te maken en deze vervolgens met een professional door te nemen.

Schoorsteen renoveren
Voldoet je schoorsteen niet meer aan de eisen dan is het belangrijk de schoorsteen op tijd te renoveren.

Waar op gelet moet worden bij een schoorsteen renoveren

Er zijn veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het renoveren van een schoorsteen. De binnenkant moet op de juiste manier gevoerd en uitgelijnd worden zodat de rook optimaal doorgevoerd kan worden en er geen brand of opstopping kan ontstaan. Op het dak zal rekening gehouden moeten worden met de omgeving en de weersomstandigheden.

Als laatste

Pas wanneer alle praktische punten in orde zijn is het tijd om na te denken over het uiterlijk van de schoorsteen. Dit kan heel simpel zijn. Maar het is ook mogelijk om een prachtige en unieke schoorsteen te laten plaatsen. Denk aan de vorm en de uiteindelijke afwerking. Het is vaak wel zo leuk om meteen een indrukwekkende schoorsteen te hebben wanneer je van plan bent om deze te gaan renoveren.

Kortom, een schoorsteen renoveren is geen makkelijk karwei. Tenzij je ervaring hebt met dit soort werk is het ten zeerste aan te raden dat je jouw persoonlijke wensen kenbaar maakt bij een professional. Zo zorg je dat er niets fout kan gaan en je snel kunt genieten van een nieuwe schoorsteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *