Transformeer je zolder tot een kantoor

Transformeer je zolder tot een kantoor

Je eigen thuiskantoor

Je zolder is een van de meest verlaten ruimte van het huis. Het wordt uitsluitend gebruikt als een opslagplek in je woonhuis. Zodra je de rommel verwijderd, kan de zolder echter een schat aan onbenut potentieel zijn, waaronder een geweldig kantoor. Dus als je te weinig ruimte hebt in je huis, kun je overwegen om je zolder om te bouwen tot een thuiskantoor dat chic en functioneel is. Hieronder vind je aantal handige tips die je op weg kunnen helpen.

Onderzoek de ruimte

Als de vorige eigenaar bij toeval vloeren, ramen en elektrische bedrading heeft geplaatst, dan ben je al op het juiste pad. Maar als het lijkt op de meeste zolders, is het slechts een enorm, hol zwart gat. Als je zolder momenteel niet leefbaar is, zul je misschien een bouwvergunning moeten zien te krijgen om er een echte kamer van te maken. Goede verlichting is de sleutel tot het transformeren van elke ruimte, dus als je zolder zonder raam is, kun je de ruimte altijd opvrolijken met vloer- en bureaulampen. Mogelijk moet je een elektricien laten komen om je zolder op de juiste manier te bedraden.

kantoor aan huis
Heb jij al gedacht aan een kantoor aan huis?

Plaats het juiste vloer

Zodra je de juiste vergunningen hebt gekregen, moet je een echte vloer in de ruimte plaatsen. Mogelijk moet je eerst een ondervloer zetten voordat je de bovenste vloer plaats. Het zou verstandig zijn om een houten, kurk-, laminaat- of bamboeparket van goede kwaliteit te plaatsen. Deze zijn beter bestand tegen de temperatuurschommelingen, en kunnen het gewicht van je kantoorapparatuur, bureau, boekenkasten, archiefkasten en stoel beter ondersteunen. Je zou een aannemer kunnen inhuren om het werk voor je te doen.

Decoreer je thuiskantoor

De laatste stap bij het transformeren van je zolder naar een functioneel thuiskantoor is het decor. Als je jezelf afvraagt waar kan ik interieur inspiratie opdoen, dan hoef je daar niet lang over na te denken, het internet staat vol met idee├źn. En als het op je zolder aankomt, kun je beter voor een thema kiezen dat gezellig, uitnodigend en verlicht is.

 

Je zolder opknappen om er een kantoorruimte van te maken kan een groot project zijn, maar je zult er uiteindelijk veel baat bij hebben. Door zijn afgelegen locatie in je woonhuis, is de zolder een ideaal plek voor een kantoor. Volg de juiste richtlijnen en je thuiskantoor zal gegarandeerd comfortabel en functioneel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *