Beveilig uw woning met deze handige tips!

Beveilig uw woning met deze handige tips!

Heeft u een nieuwe woning laten bouwen, of bent u van plan om binnenkort aan een verbouwing te beginnen? In dat geval kan het verstandig zijn om na te denken over mogelijkheden om de beveiliging van uw woning te verbeteren. In dit artikel geven we u enkele handige tips, waarmee u voor een betere woningbeveiliging kunt zorgen. De afgelopen jaren nam het geweld wat inbrekers tegen woningbezitters gebruiken sterk toe. Zij gebruiken niet alleen geweld om bijvoorbeeld een deur open te breken, maar bijvoorbeeld ook om woningbezitters ervan te weerhouden hulp van buren of voorbijgangers in te schakelen.

Start met het gebruik van goede sloten op deuren

Een degelijke basis voor uw woningbeveiliging wordt gelegd, door uw deuren van kwalitatief goede sloten te voorzien. Zo was het voorheen gebruikelijk om voor sloten met twee contactpunten in de deurpost te kiezen. Verstandiger is het echter om voor een slot met drie contactpunten te kiezen. Deze driepuntsloten bieden meer weerstand aan inbrekers, waardoor zij sneller zullen worden opgemerkt door omstanders.

Bij het uitzoeken van nieuwe sloten kunt u zich laten adviseren door een slotenmakersbedrijf in de buurt. Slotenmakers hebben doorgaans een ruime ervaring in het plaatsen van nieuwe sloten en weten precies, welke sloten momenteel populair zijn.

Zorg voor een goed veilige woning
Zorg voor een goed veilige woning

Installeer een inbraakpreventiesysteem in huis

Met goede sloten alleen houdt u inbrekers doorgaans niet buiten uw woning. Het is zodoende verstandig om de goede sloten te combineren met een inbraakpreventiesysteem. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van magneetcontacten op uw deuren, een bewegingssensor bij uw ramen en een elektronische camera aan de gevel van uw wand. De camera zal inbrekers, net als het geactiveerde alarmsignaal, afschrikken.

Tip: zoek uit aan welke eisen u moet voldoen om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk. Met dit keurmerk krijgt u mogelijk korting op de premie van uw inboedel- en/of woonverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *