Verhuizen naar Antwerpen: dit maakt wonen in Antwerpen populair!

Verhuizen naar Antwerpen: dit maakt wonen in Antwerpen populair!

Ben je een verhuizing naar Antwerpen aan het overwegen, dan zijn er voldoende zaken waar je rekening mee moet houden. Antwerpen is namelijk een zeer populaire bestemming om te wonen om verschillende redenen. Ga direct door met lezen om te weten wat wonen in Antwerpen zo populair maakt.

Goedkope woningen

De prijs voor een woning in België ligt vrij laag, zeker in vergelijking tot de prijzen in Nederland. Deze prijzen blijven overigens volgens onderzoek jaarlijks met een aantal procent dalen, wat verhuizen naar Antwerpen interessant maakt. Wil je naar Antwerpen verhuizen, dan zal deze verhuizing je gemiddeld € 1.500 tot € 4.000 kosten. De exacte kosten hangen vooral af van het aantal spullen die je meeneemt en de afstand die je moet maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Heylen Vastgoed en vind vrijwel elk huis te koop in Antwerpen door online hun aanbod te bekijken.

Makkelijk bereikbaar

Antwerpen ligt dichtbij Nederland en is dankzij de optimale uitvalswegen naar de grote steden makkelijk bereikbaar. Hier komt nog bij dat het openbaar vervoer in Antwerpen goed is geregeld, aangezien je gebruik kunt maken van trams, bussen en de trein. Kom je vanuit het buitenland, dan land je op het eigen vliegveld.

Gemakkelijke emigratie

België bevindt zich binnen de Europese Unie, waardoor je op een vrij goedkope en gemakkelijke manier kunt emigreren naar Antwerpen. Je hebt geen paspoort nodig en ook een werkvergunning os overbodig. Gaan er 5 jaar voorbij, dan kan je de Belgische nationaliteit aanvragen.

huis kopen antwerpen
Wil je in Antwerpen wonen?

Optimale zorg

In België kan je van een optimale gezondheidszorg uitgaan, zowel bij particuliere als private zorgverzekeraars. Zorg ervoor dat je na je verhuizing direct een geschikte zorgverzekering afsluit. Hier komt nog bij dat de kosten die bij het levensonderhoud in Antwerpen komen kijken wat lager in tegenstelling tot de kosten in Nederland staan, al verschilt dit niet bepaald veel.

In Antwerpen werken

Hou rekening dat in Antwerpen de inkomstenbelasting vrij hoog is, al zijn er voldoende goede banen beschikbaar in België. Dit geldt overigens ook als je buitenlander bent. Als je gaat werken in Antwerpen, dan vind je bij Heylen Vastgoed genoeg woningen in de verkoop. Al jaren is dit bedrijf de grootste makelaar van de provincie Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *