Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Door een bouwkundig keuring te laten uitvoeren, heb jij zekerheid dat jij een woning koopt die de vraagprijs waard is. In een tijd waar de huizenmarkt abnormaal is, is het belangrijk om zoveel mogelijk controle en kennis te krijgen over een woning. Een woning met een hoge vraagprijs staat niet gelijk aan een woning die in een goede staat verkeerd.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een rapport die aantoont hoe de woning eraan toe is. Nu vraag je jezelf wellicht af waarom dit van belang is, want je kan toch zelf ook zien of het huis er goed uitziet of niet? Er zijn echter altijd zaken die niet met het blote oog te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het dak. Tijdens een bezichtiging zal je niet op het dak klimmen. Zelfs als je het dak kan zien en het er goed uitziet, betekent het niet dat het daadwerkelijk in een goede staat is. Een bouwkundig rapport controleert al deze aspecten van de woning. 

huis laten keuren
Waarom een bouwkundige keuring?

Waarom moet je een keuring laten uitvoeren?

Het is belangrijk om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, omdat je zekerheid wilt hebben dat de vraagprijs klopt bij de woning. Een woning kan wellicht centraal liggen, veel grond hebben en een mooie tuin hebben, maar als de woning een groot schimmelprobleem heeft zal het minder geld waard zijn. Het kost namelijk enorm veel geld om het huis schimmelvrij te maken. Een bouwkundige keuring geeft een potentiële koper zekerheid dat het huis binnen hun budget past, doordat het inzicht geeft in mogelijke problemen die in de aankomende jaren kunnen opduiken. Schakel bijvoorbeeld Huiskeur in voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring.

Wanneer is de keuring van belang?

Normaliter wordt er aangeraden om te zorgen dat je een keuring laat uitvoeren voordat je een koopovereenkomst ondertekend. Het is ook mogelijk om een tijdelijk koopcontract op te stellen waarin wordt aangegeven dat de koper altijd de verkoop kan annuleren aan de hand van de informatie van de bouwkundige keuring. Door een bouwkundige keuring te laten uitvoeren heb jij zekerheid dat de woning binnen jouw budget past en dat er geen dure problemen op jouw pad  komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *