Wat mag er in een container voor gemengd afval?

Wat mag er in een container voor gemengd afval?

Het is belangrijk om te weten wat er nu precies wel en niet in een container mag. Wanneer je een vuilcontainer op Puincontainershop.nl huurt, dan wil je wel zeker zijn dat je deze ook kan gebruiken voor het doel dat jij ermee voor ogen hebt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een container voor gemengd afval, maar moet je dan wel weten wat gemengd afval precies is. Op deze plek kun je daar het nodige over leren zodat alles duidelijk is.

Afval van bouw en sloop

Als het gaat over gemengd afval, dan gaat het eigenlijk over afval dat van de bouw en sloop komt. In een gemengde afvalcontainer kunnen dan wel verschillende soorten afval. Dat kan bijvoorbeeld een combinatie van hout, gips en puin zijn. Zo kan je dus alles wat je moet weggooien tijdens de verbouwing in één keer kwijt. Het is vooral ook een praktische toepassing waarmee je het een stuk gemakkelijker voor jezelf maakt. Je hoeft dan immers niet allemaal aparte containers te bestellen.

Een precieze omschrijving

Het is goed om eens te bekijken wat er nu allemaal precies wel en niet in de container mag. Het gaat in de eerste plaats om puin. Daarnaast kan zowel gewapend beton, gasbeton als gewoon beton erin. Gips, plafond platen, hout, metaal, papier en karton kan er ook allemaal in. Daarnaast is er in de container ook ruimte voor specifieke materialen. Denk aan isolatiemateriaal, maar denk net zo goed aan radiatoren. Tot slot is er ook ruimte voor plastic en voor kunststof. Zo kan je dus nagenoeg alles erin kwijt. 

Container
Afval uit de containers.

Hoe zit het met recyclen?

Het is ook belangrijk om te weten hoe het nu eigenlijk zit met het recyclen van het materiaal dat in de gemengde afvalcontainer gaat. Het is namelijk nog altijd mogelijk om veel materialen opnieuw te gebruiken. Alleen is er dan wel wat meer werk voor nodig. Het afval moet namelijk later bij de verwerker eerst nog gesorteerd worden. Dat gaat deels handmatig en deels met een machine. Zo is er dus toch nog behoorlijk wat mee te bereiken. Dat maakt dus nog altijd veel ermee mogelijk.

Verbouwen? Huur een puincontainer!

Staat er een verbouwing in de planning? Dan krijg je gegarandeerd te maken met meer sloop- en bouwafval dan dat je waarschijnlijk had gedacht. Daarom is het vaak verstandig om een bouwcontainer te huren. Dit kan eenvoudig en voordelig via de website PuincontainerShop. Zij leveren in heel Nederland puincontainers voor een lage prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *