Zaken om rekening mee te houden bij betonmortel leveren

Zaken om rekening mee te houden bij betonmortel leveren

Laat je betonmortel leveren voor het uitvoeren van een bepaald karwei? In dat geval zal je graag stil willen blijven staan bij tal van verschillende, belangrijke aandachtspunten. In eerste instantie is het zo dat betonmortel leveren niet altijd tot de mogelijkheden behoort. Vroeger was dit bijvoorbeeld uitsluitend voorbehouden voor bedrijven. Tegenwoordig kunnen ook particulieren betonmortel laten leveren, alleen geldt dit niet voor alle hoeveelheden. Heb je bijvoorbeeld voor het uitvoeren van een bepaald karwei slechts behoefte aan een beperkte hoeveelheid aan betonmortel? In dat geval is het eigenlijk gebruikelijker om daarvoor gebruik te maken van zaken met droge betonmortel. Deze zakken kunnen worden aangekocht bij een bouwmarkt, maar ook bij bijvoorbeeld een groothandel.

 

  • Welk soort betonmortel moet er worden geleverd? 

 

Bij betonmortel leveren dient er uiteraard ook altijd rekening te worden gehouden met het soort betonmortel waar je behoefte aan hebt. Bij het bekijken van de verschillende soorten betonmortel die geleverd kunnen worden zal het namelijk meteen opvallen dat deze over sterk uiteenlopende eigenschappen kunnen beschikken. Enkele belangrijke zaken waar je bij betonmortel leveren dan ook rekening mee dient te houden zijn: 

  • De sterkteklasse waar de betonmortel over beschikt; 
  • De milieuklasse waarvan sprake is; 
  • De korrelafmeting; 

Bij betonmortel leveren zal je dus altijd rekening moeten houden met het uit te voeren type karwei. Het spreekt immers voor zich dat het realiseren van een lichte vloer andere betonmortel vereist dan wanneer je met name een balkon wil gaan realiseren. Heb je altijd al gedroomd van een zwemvijver in je tuin en wil je daarvoor graag betonmortel bestellen? Ook in dat geval spreekt het voor zich dat de betonmortel over bepaalde, specifieke eigenschappen zal moeten beschikken. Hou hier dus ten allen tijde rekening mee! 

 

  • Wat zijn de voordelen van betonmortel laten leveren? 

 

Laten betonmortel leveren is zoals eerder reeds aangegeven niet de enige optie waarover je beschikt. Je zou er dan eigenlijk ook voor kunnen kiezen om gewoon zakken met droge betonmortel aan te kopen. In het bijzonder voor kleinere karweien die moeten worden uitgevoerd is dit de meest aangewezen keuze. Dit gezegd zijnde brengt betonmortel laten leveren uiteraard heel wat interessante voordelen met zich mee. Denk hierbij onder meer aan: 

  1. Je hoeft niet zelf om zakken met betonmortel te rijden; 
  2. Je zal niet zelf moeten instaan voor het mengen van bijvoorbeeld droge betonmortel; 
  3. Je bent altijd verzekerd van precies dat type betonmortel waar je behoefte aan hebt; 

Betonmortel leveren was iets wat vroeger uitsluitend werd aangeboden aan (bouw)bedrijven. Tegenwoordig is dat echter niet langer het geval. Heb je dus met andere woorden als particuliere doe-het-zelver behoefte aan betonmortel voor het uitvoeren van een bepaald karwei? In dat geval is het laten leveren van betonmortel zeker en vast een mogelijkheid. Je dient er eigenlijk alleen maar rekening mee te houden dat ervoor betonmortel leveren vaak een bepaalde minimale afname geldt. Is dat geen probleem? Dat hoeft absoluut niets je nog in de weg te staan om ervoor te kiezen om betonmortel te laten leveren. Dit kan je mogelijks in de praktijk zelfs ook nog eens een voordeligere kostprijs opleveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *