Utiliteitsbouw, hier moet u op letten

Utiliteitsbouw, hier moet u op letten

Utiliteitsbouw is een woord dat niet iedereen kent, maar wat toch overal om u heen te zien is. Utiliteitsbouw is elk gebouw dat geen woonbestemming heeft. Denk hierbij aan winkelpanden, fabriekshallen, kantoren, et cetera. Deze gebouwen worden vaak op aanvraag van een gemeente, bedrijf of ontwikkelaar gebouwd en worden vervolgens verhuurd of verkocht. Ook als een bedrijf zelf een pand laat bouwen kunt u spreken van utiliteitsbouw. 

Bij deze vorm van bouw is het belangrijk dat alle elementen van de bouw van te voren worden vastgelegd en dat er een goede planning is. De bouw van kantoren en winkels kan een dure aangelegenheid zijn en daarom moet alles van te voren goed geregeld zijn. 

Utiliteitsbouw voorbereiden

Voordat er aan de bouw begonnen kan worden dient er een goed ontwerp gemaakt te worden van het uiteindelijke pand. Hierbij dient aan elk element gedacht te worden en daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een bedrijf dat ervaring heeft met utiliteitsbouw. Het bedrijf kan u dan eenvoudig helpen bij het samenstellen van de plannen. Tijdens dit proces zal een dergelijk bedrijf dan ook telkens met u overleggen over de voortgang van de bouwtekeningen. Zo komt u samen met de architect tot een goed plan. Een calculator gaat vervolgens aan de gang met het berekenen van de nodige materialen. Hieruit volgt een moederbegroting waarin u gemakkelijk kunt zien hoeveel het project respectievelijk zal gaan kosten. Op die manier kunt u dan ook gemakkelijk kijken of er eventueel plekken zijn waar u op bezuinigen wil.

kiezen voor utiliteitsbouw

De utiliteitsbouw 

Nadat de calculator de moederbegroting heeft gemaakt en u deze heeft goedgekeurd, zal er door de voorbereider en de werkvoorbereider gewerkt gaan worden aan de voorbereiding van de utiliteitsbouw . Er worden planningen samengesteld en er worden externe partijen ingehuurd ter uitvoering van de bouw. Denk hierbij aan zelfstandige metselaars, stukadoors, et cetera. Op die manier wordt het team helemaal samengesteld en kan begonnen worden aan de fysieke bouw. De materialen worden door de calculator zo goedkoop mogelijk ingekocht vanuit allerlei bedrijven, waarvoor de begroting allemaal offertes van zijn aangevraagd. 

 Tijdens de utiliteitsbouw houden bedrijven zo veel mogelijk contact met de klant, zodat elk element en elke voortgang besproken kan worden en eventuele problemen of uitdagingen samen besproken kunnen worden. Zodra het gebouw opgeleverd kan worden is het aan de klant om een definitief akkoord te geven en vervolgens is het pand klaar voor de verhuur.

De verhuur of verkoop

Zodra de panden opgeleverd zijn, worden deze vaak verkocht of verhuurd aan derden. Hierbij wordt vaak gewerkt met een property manager die de panden beheert voor de eigenaar. Wanneer het pand direct in de verkoop gaat, zal er een kopersbegeleider worden ingehuurd die de kopers zal begeleiden bij de aankoop van het pand. Op die manier wordt een soepele afhandeling van de koop gegarandeerd. Bij de verhuur neemt een externe partij vaak de contracten op zich, zodat de eigenaar zich hier niet over hoeft te ontfermen. 

Bent op zoek naar een bouwonderneming die gespecialiseerd is in utiliteitsbouw en alles geheel naar wens voor u realiseert? Giesbers Rotterdam is er voor al uw utiliteitsbouw. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *