Behaal maximaal rendement op zonnepanelen met deze tips

Behaal maximaal rendement op zonnepanelen met deze tips

Heb jij zonnepanelen op jouw dak liggen? In dat geval is het verstandig om op zoek te gaan naar manieren waarop je maximaal rendement kunt bereiken. Indien je namelijk veel energie opwekt, heb je meer mogelijkheden om geld te verdienen. Het betalen van de zonnepanelen vereist een groot bedrag, waardoor het belangrijk is om dit bedrag binnen een bepaalde periode terug te verdienen. Dit kun je doen, indien je gebruik maakt van een aantal tips. Zorg ervoor dat je zo efficiënt mogelijk energie opwekt en zo min mogelijk energie gebruikt. Daarnaast kun jij jouw opbrengst zonnepanelen berekenen

Vermogen en kwaliteit van de zonnepanelen

Bij het aanschaffen van de zonnepanelen is de kwaliteit en het vermogen van de zonnepanelen erg belangrijk. Dit is niet bij iedere soort hetzelfde. Voor het maken van een keuze geldt dat je moet kiezen voor een soort zonnepaneel van een hoge kwaliteit, waardoor je veel energie kunt opwekken. Je kunt dit berekenen bij Zonduurzaam. De keuze voor een zonnepaneel moet natuurlijk wel binnen jouw financieel budget blijven. Verder is de ligging en de hellingshoek van de zonnepanelen belangrijk, aangezien je hierdoor meer zonnestralen op kunt vangen. 

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, afhankelijk van het dak dat op jouw woning ligt. Er zijn bijvoorbeeld polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen beschikbaar, waarbij een verschillend productieproces van toepassing is. Polykristallijne zonnepanelen zijn herkenbaar aan de blauw-paarse zonnecellen en de gevarieerde structuur. Voor monokristallijne zonnepanelen geldt dat deze bestaan uit zwarte zonnecellen. Bij het aanschaffen van de zonnepanelen is het belangrijk om te weten dat monokristallijnen beter geschikt zijn voor direct licht. 

Zonnepanelen op dak
Zonnepanelen op een dak

De locatie van de zonnepanelen

De zonnepanelen moeten altijd richting de zon gericht zijn, waardoor je de zonnepanelen bij een schuin dak richting het zuiden moet plaatsen. Hierdoor heb je de meeste kans op het maken van winst. Verder is het belangrijk dat er geen sprake is van schaduw, door een boom die bijvoorbeeld over het dak heen hangt. Je kunt besluiten om de keuze voor zonnepanelen af te laten hangen van het dak dat je hebt. Hierdoor wordt de keuze die jij maakt een stuk efficiënter. Indien je er zelf niet uitkomt kun je indien gewenst een expert om advies vragen bij het maken van een keuze voor een soort zonnepaneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *