Net verhuisd? Laat uw sloten vervangen

Net verhuisd? Laat uw sloten vervangen

Wanneer u onlangs naar een nieuwe woning bent verhuisd, kan het vervangen van de sloten op ramen en deuren het overwegen waard zijn. Een erkende slotenmaker vertelt u in dit artikel meer over de voordelen die het vervangen van sloten met zich meebrengt. Bovenal is het belangrijk om u te beseffen dat inbrekers steeds gewelddadiger te werk gaan bij inbraken. Dit maakt dat het belang van een goede woningbeveiliging steeds groter wordt! Naast goede sloten zou u bijvoorbeeld ook naar een alarmsysteem kunnen kijken. Het alarmsysteem biedt namelijk nog weerstand, als de inbrekers de sloten hebben weten open te breken.

Wees de enige met de sleutels van uw woning

Hoewel een verkopende partij verplicht is om de sleutels van de woning allemaal af te geven, kan er sprake zijn van zwerfsleutels. Dit zijn sleutels die in het verleden verloren zijn gegaan. Denk aan een sleutel die men onderweg naar huis verloren is, een sleutel die nog bij een oude buur ligt, enzovoorts.

Vaak vinden woningbezitters dit geen prettige gedachte, waardoor zij de sloten op hun ramen en deuren laten vervangen. Een slotenmaker kan u adviseren over de meest geschikte sloten voor uw woning.

deur sloten
laat je deursloten op tijd vervangen

Betere beveiliging van uw woning met nieuwe sloten

Door nieuwe sloten op uw ramen en deuren te plaatsen, bent u verzekerd van een betere beveiliging. De kans is groot dat vorige bewoners de sloten in de laatste jaren niet meer hebben laten vervangen. Dit heeft immers nauwelijks invloed op de woningwaarde, maar zorgt wel voor onnodig hoge kosten. Mogelijk zitten er momenteel nog tweepuntsloten op de deuren, terwijl driepuntsloten veel veiliger en moderner zijn.

 

Tip: kies bij voorkeur voor nieuwe sloten met een goede SKG-beoordeling! Niet alleen zijn deze sloten gegarandeerd veilig, ook komt u mogelijk in aanmerking voor het PKVW-keurmerk. Met dit keurmerk kunt u korting krijgen op de premie voor uw inboedelverzekering.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *