Het proces van het maken van op maat gemaakte houten jaloezieën

Het proces van het maken van op maat gemaakte houten jaloezieën

Houten jaloezie op maat is een van de serieuze details of upgrades die je nodig hebt voor je kamer. Jaloezieën zijn perfect als je volledige privacy wilt terwijl je inspeelt op een ander deel van je interieurontwerp. Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar houten jaloezieën om hun kamers te transformeren. Ze zijn echter niet zo moeilijk te vinden. Er zijn veel fabrikanten die houten jaloezieën produceren en ze hebben allemaal hetzelfde proces om ze te maken. Als je een beetje nieuwsgierig bent naar hoe houten jaloezieën worden gemaakt, dan is dit artikel iets voor jou.

 

Hoe worden houten jaloezieën gemaakt?

Witte houten jaloezieën ondergaan samen met andere kleuren jaloezieën dezelfde processen. Het eerste dat je moet doen  is het gereedmaken van de gereedschappen en apparatuur die je nodig hebt. Het omvat meetinstrumenten, boormallen en boren. Er is een speciale kit voor het maken van houten shutters of jaloezieën. Het volgende dat je misschien wilt doen, is de gewenste meting krijgen. Je moet de raamopening meten. Daarna moet je deze metingen gebruiken om de exacte lengte van het houten frame van je jaloezieën te bepalen. Naast de gereedschappen die je nodig hebt om je voor te bereiden, moet je ook alle materialen hebben. Dit zijn de lamellen, lamellen pennen, frezen en controle armpennen. Vergeet ook niet om je plaatselijke hout winkel te bezoeken en hout te kopen voor de bedienings-armen en blindframes. Je hebt ook scharnieren en lijm nodig. Nadat je zeker weet dat je over alle materialen en gereedschappen beschikt, is het tijd om de rails en stijlen voor de frames van je jaloezieën te bouwen. Je kunt een tafelzaag gebruiken om de exacte lengte van het frame te zagen die je nodig hebt en een verstekzaag om stukken hout te zagen. Het volgende is het boren van gaten in de sluiter stijlen, waar het de jaloezie pinnen zal vasthouden. Nadat je alle benodigde gaten hebt geboord, kun je de plastic sluiter pennen aan het uiteinde van de lamellen plaatsen.

witte houten jaloezieen
Vindt de ideale jaloezie

Monteren van kozijnen

Nadat je alle lamellen, rails en stijlen hebt voorbereid, is het tijd om de frames te monteren. Maar voordat je de frames combineert, moet je beslissen of je deuvels, biscuits of domino’s wilt gebruiken bij het maken van de verbinding. Daarna moet je ook elk uiteinde van de verbinding lijmen voor extra bescherming. Vergeet niet om de lamellen bediening armen te bevestigen nadat je je rolluik- of jaloezie frames hebt gemonteerd. Het is essentieel bij het bedienen van de jaloezieën. Installeer ten slotte de houten jaloezieën op je raam met behulp van scharnieren. Houten jaloezieën zijn geen grap, dus als je je ooit afvraagt ​​of je het zelf kunt maken, zorg er dan voor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen hebt voordat je eraan begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *