Een hoofdbord voor het bed maken

Een hoofdbord voor het bed maken

Een hoofdbord is niet noodzakelijk, maar je kunt er wel veel sfeer mee creëren in je slaapkamer. Bovendien kan een hoofdbord net wat meer ondersteuning en comfort bieden wanneer je wilt zitten in bed om bijvoorbeeld nog even een boek te lezen voor het slapen gaan. Dit is vooral het geval wanneer je kiest voor een hoofdbord dat gevuld is met een kussen. Hoofdborden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen, maar je kunt natuurlijk ook zelf een hoofdbord maken. Je kunt het hoofdbord dan precies maken zoals jij het wilt hebben. Het zelf maken van een hoofdbord is vrij eenvoudig en de materialen zijn over het algemeen niet duur.

Een hoofdbord van steigerhout

Steigerhout is makkelijk te bewerken. Het heeft een ruige en stoere uitstraling. Het maken van een hoofdbord van steigerhout is erg simpel. Je hoeft enkel een aantal planken aan elkaar vast te maken en je hoofdbord is klaar. Je kunt kiezen voor een hoofdbord dat net zo breed is als het bed, maar je kunt het ook uit laten steken en er bijvoorbeeld een nachtkastje voor zetten. Ook de hoogte kun je eenvoudig zelf bepalen.

Een hoofdbord voor het bed maken
Achter het hoofdbord kun je ook lampjes plaatsen

Een gestoffeerd hoofdbord

Daar waar een hoofdbord van steigerhout een hele stoere uitstraling heeft, heeft een gestoffeerd hoofdbord een chiquere, romantische uitstraling. Bij het stofferen van een hoofdbord heb je de keuze uit ontzettend veel verschillende stoffen; van pluche tot linnen en van effen tot een bloemetjesmotief. Een gestoffeerd hoofdbord maken is vrij eenvoudig. Je kunt hiervoor gaatjesboard gebruiken van de bouwmarkt. Plaats een laag fiberfill over het board en bekleed het board vervolgens met de stof die je hebt uitgekozen. Je maakt het hoofdbord helemaal af door het plaatsen van gestoffeerde knopen.

Een hoofdbord van triplex of spaanplaat

Een hele eenvoudige manier om zelf een hoofdbord te maken is het gebruiken van een stuk triplex of spaanplaat. De meeste bouwmarkten zagen het gratis voor je in de juiste maat. Je kunt triplex en spaanplaat bovendien verven in elke gewenste kleur. Je kunt het ook behangen of gebruik maken van plakplastic. Zelfs wanneer je geen echte klusser bent kun je op deze manier iets moois maken. En wanneer je zat bent van de kleur, verf je er gewoon een laagje overheen.

Alleen voor de sfeer

Je kunt ook de sfeer creëren van een hoofdbord zonder echt een hoofdbord te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het verven van een rechthoekige vorm achter het bed. Je kunt ook een mooi kleed of een lap stof achter het bed ophangen. Tot slot kun je met washitape een ontzettend leuk effect creëren. Je kunt er allerlei vormen mee maken op de muur achter het bed en je kunt het gemakkelijk weer verwijderen wanneer je er zat van bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *