Kies het juiste glas in je nieuwe woning

Kies het juiste glas in je nieuwe woning

Laat jij een nieuw huis bouwen? Dan moet je vroeg of laat ook kiezen wat voor een glas je in je nieuwe woning wilt. Deze keuze lijkt een stuk makkelijker dan het is. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat er tegenwoordig verschillende glassoorten zijn. Bij de keuze voor glas in je nieuwe woning is het dan ook niet verstandig over één nacht ijs te gaan. Heb jij geen weet van de verschillende glassoorten? Hieronder geven wij jou informatie over de verschillende glassoorten.

Enkel glas

In veel oude woningen komt nog enkel glas voor. Deze glassoort is echter niet meer van deze tijd. Enkel glas is namelijk gemaakt van een enkele glasplaat. Hierdoor isoleert dit glas niet goed. Enkel glas wordt dan ook vrijwel nooit meer geplaatst in nieuwe woningen.

Dubbel glas

Doordat dubbel glas gemaakt is van twee glasplaten, isoleert dit een stuk beter. Daarnaast is het natuurlijk een stuk steviger. Veel woningen zijn tegenwoordig voorzien van dubbel glas. Met dubbel glas liggen je stookkosten ook een stuk lager.

HR++ of triple glas

Wil jij jouw nieuwe woning zo goed mogelijk isoleren? Kies dan voor HR++ of triple glas. Dit glas is wel het duurste, maar het levert je veel voordelen op. Deze glassoorten houden de warmte binnen en de koude lucht buiten. Daarnaast hoor je dankzij dit glas ook weinig geluid van buiten in je nieuwe woning. Ook heb je nooit meer last van condens aan de binnenkant van je ramen.

Glaszetter om advies vragen

Woon jij in Tilburg en heb je totaal geen idee wat voor een glas jij moet plaatsen? Vraag dan eens advies aan een glaszetter in Tilburg. Hij kan jou precies vertellen welke mogelijkheden er zijn en wat het beste glas is voor jouw nieuwe woning. Door advies in te winnen bij een glaszetter, voorkom jij dus dat je de verkeerde keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *