Geniet het hele jaar in de tuin met een terrasoverkapping

Geniet het hele jaar in de tuin met een terrasoverkapping

Niet alleen in de zomer wil je van je prachtige tuin kunnen genieten, ook in de herfst en winter moet er ruimte zijn voor ontspanning. Er zijn verschillende manieren om een gezellig plekje in je tuin te creëren, waar je het hele jaar kunt zitten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een sauna of jacuzzi in de tuin! Wanneer je deze onder een overkapping plaatst kun je hier het hele jaar van profiteren.

 

Helaas heeft niet iedereen de ruimte om voor een jacuzzi en sauna in de tuin te gaan. Een goed alternatief is in dat geval het gebruik van een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping kun je in principe het hele jaar buiten blijven zitten, mits je voor enige bron van warmte op je terras zorgt.

 

Verschillende soorten terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen worden in verschillende modellen aangeboden. Kijk hier bijvoorbeeld eens naar het assortiment van Fonteyn. Dit is een grote tuinwinkel, die haar producten ook online aanbiedt. Bij de aanschaf van een terrasoverkapping kun je voor een model kiezen met enkel een overkapping aan de bovenzijde. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit te combineren met twee zijkanten, zodat je de wind enigszins tegenhoudt. Zeker in de winter biedt dit een voordeel, als de wind erg snijdend kan zijn.

 

Zelf een terrasoverkapping maken

Naast de mogelijkheid om online een terrasoverkapping te kopen, kun je natuurlijk ook je eigen terrasoverkapping ontwikkelen. Er zijn op internet voldoende bouwtekening te vinden voor het maken van een dergelijke overkapping. Zorg er bij het ontwikkelen van een eigen terrasoverkapping voor dat deze stevig genoeg is om de klappen van de wind tegen te kunnen houden. Schakel een aannemer in om enige hulp te krijgen bij het ontwikkelen van een eigen terrasoverkapping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *