Op welke veiligheidsmaatregelen moet je letten als werkgever?

Op welke veiligheidsmaatregelen moet je letten als werkgever?

Als werkgever is het belangrijk dat je er alles aan doet om je personeel zo goed mogelijk te beschermen en behoeden van de risico’s van het werk. Je wilt tenslotte niet dat je personeel gewond raakt of nog ergere gevolgen ondervindt door maatregelen die jij als werkgever eigenlijk had moeten nemen. Beroepen zoals de bouw of koks hebben allemaal veiligheidsmaatregelen waar je je als werkgever, maar ook als werknemer goed aan moet houden. Veiligheid werkschoenen zijn bijvoorbeeld verplicht op de bouw. Maar je moet ook je omgeving zo veilig mogelijk maken, zodat er zo min mogelijk ongevallen plaatsvinden.

Je omgeving veilig maken

Als eerst is het belangrijk om de werkomgeving van de personeel veilig te maken. Voor het voorbeeld gebruiken we de bouw als beroepskeuze. Als je een werkplaats hebt, moeten alle machines gekeurd worden, voordat het personeel er mee mag werken. Steigers moeten altijd gekeurd worden en mogen niet zomaar in elkaar gezet worden.

Ook is het verplicht voor werknemers om een harnas te dragen als ze een dak op klimmen om bijvoorbeeld pannen te leggen. Daarnaast moet ook verplicht een steiger staan als er überhaupt dak werk uitgevoerd moet worden. Het is als werkgever enorm belangrijk om aan deze eisen te voldoen zodat je personeel op een zo’n veilig mogelijke manier te werk kan gaan. https://www.arboss.nl/ is een goede website om op te kijken voor allerlei soorten schoenen.

veiligheidskleding
Op zoek naar werkkleding?

Veiligheidskleding voor je personeel

Om bij het voorbeeld van de bouw te blijven, zullen we daar op doorgaan met de voorbeelden. Zo moeten er op grote bouwwerkzaamheden altijd door iedereen een helm gedragen worden. De functie hiervan is natuurlijk duidelijk. Ook worden werknemers vaak verplicht om neon gele of neon oranje jassen te dragen, zodat ze goed opvallen op de bouw. 

Verder zijn veiligheid werkschoenen op veel meer plekken dan alleen de bouw verplicht. https://www.arboss.nl/ is erg populair in veiligheid schoenen .Ook horeca werk zoals een bakkerij of het werken in een groot distributiecentrum verplicht de werknemers om veiligheid werkschoenen te dragen. Je kan je best voorstellen dat het erg veel pijn doet als je gereedschap of andere zware spullen op je voeten laat vallen en laat dat nou net de reden zijn dat je in deze werkvelden verplicht bent om goede schoenen te dragen. https://www.arboss.nl/ heeft een erg groot aanbod aan verschillende soorten schoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *