Hoe dicht je een kelderlekkage?

Hoe dicht je een kelderlekkage?

Heb je een lekkage in de kelder? Heel vervelend, het kan veel schade veroorzaken aan je woning. De spullen in de kelder beschadigen en daarnaast is de oorzaak van een lek soms ook slecht voor de gezondheid. De kelder wordt te vochtig, voedingswaar dat er staat opgeborgen bederft en er komen schimmels tevoorschijn. Waar komt de lekkage precies vandaan? Grote kans dat het probleem zich onder de kelder bevindt.

Oorzaken van een kelderlekkage

EE Ingegroeide boomwortels zijn ook een veelvoorkomend probleem. Natuurlijk kan het ook van binnenuit ontstaan. Een waterleiding of gasleiding kan beschadigd zijn en het vochtprobleem veroorzaken.

kelder lekkage
Het is zeer vervelend als er een lekkage in de kelder ontstaat.

Het lek dichten

Door de goede vochtbestrijding toe te passen kan het probleem worden opgelost. Hiervoor moet je weten wat het probleem is, wat de oorzaak is en welke oplossingen er zijn voor dit probleem. Loop door de kelder en kijk waar het vocht precies vandaan komt. Droog de plek om te zien of deze opnieuw vochtig wordt. Markeer de plek en kijk of er buiten ook waterproblemen te zien zijn. Repareer vervolgens het lek en droog de kelder.

Mocht je nog niet zeker zijn van je zaak, wacht dan een weekje en kijk of de vochtplekken terug zijn gekomen. Om er echt zeker van te zijn kun je wachten tot er een goede regenbui valt. Ben je eenmaal overtuigd van een droge kelder zonder beschadigingen en lekken? Dan kun je de kelder opnieuw inrichten. Niet iedereen weet precies wat er moet gebeuren en het kan heel lastig zijn om de oorzaak van het lek te kunnen vinden. Het kan daarom verstandig zijn om een professional in te huren. Je kunt de taak uitbesteden aan een loodgieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *