Puincontainer huren? Let op deze punten!

Puincontainer huren? Let op deze punten!

Woon je in de binnenstad van Amsterdam en wil je binnenkort gaan verbouwen? Als je wilt gaan verbouwen, kun je ervan uit gaan dat het eruit slopen van oud parket of een oude badkamer flink wat bouwpuin zal opleveren. Misschien heb je een puin container huren in Amsterdam overwogen, maar voordat je dat gaat doen moet je goed letten op deze onderstaande punten.  

Moet je een vergunning aanvragen om een puincontainer te laten plaatsen in Amsterdam?

Afhankelijk van waar je in Amsterdam woont kan het mogelijk zijn dat je een melding moet doen als je een puincontainer wilt laten plaatsen, of dat je een vergunning moet aanvragen. Of je een vergunning moet aanvragen hangt af van waar je de container moet plaatsen. Als dat dicht bij een trambaan, in de buurt van een verzwakte kademuur of brug moet worden is kan een vergunning noodzakelijk zijn. Het hangt ook af van het gewicht van de container. Het kan dan ook nodig zijn dat je een situatieschets moet aanleveren bij je aanvraag. Zorg ervoor dat je op tijd een aanvraag voor een vergunning doet, want het duurt minimaal 10 werkdagen voordat deze is behandeld.  

puin
Puin na verbouwing

Hoe lang mag je de container laten staan in Amsterdam?

Hoe lang je een container mag laten staan is allereerst natuurlijk afhankelijk van de huurperiode. Meestal mag je een container 30 dagen huren. Maar afgezien van de huurperiode is je woonplaats bepalend in hoe lang de container mag blijven staan. In de meeste gevallen mag je in Amsterdam 7 aaneengesloten dagen een puincontainer laten staan. Daarom is het verstandig eerst bij jouw gemeente te informeren hoe lang je in jouw wijk een open puin container mag laten staan.

Hoe vaak mag je een vergunning of melding voor een puincontainer aanvragen?

Houd er ook rekening mee dat je in Amsterdam maar 3 keer per 12 maanden een melding kunt doorgeven of een vergunning kunt aanvragen voor een puincontainer. Wil je dus een container huren in Amsterdam voor een verbouwing, dan is het verstandig te plannen wanneer je de container laat plaatsen zodat je niet boven de drie keer per 12 maanden uit komt.

Ga je binnenkort verbouwen in Almere of omgeving? Een container huren in Almere via ParidonContainers.nl is een verstandige en voordelige keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *