Hoe werkt de eigendomsakte van je huis?

Hoe werkt de eigendomsakte van je huis?

Van wie is dat perceel nou eigenlijk? Voor veel mensen blijft een dergelijke vraag onbeantwoord. Niet nodig, want net als andere Kadasterdata kun je deze informatie gemakkelijk van KadastraleKaart.com halen. De kaart staat boordevol actuele gegevens van het Kadaster, hoewel de website niet in eigendom is van deze instantie. De getoonde gegevens zijn altijd actueel.  

Gebruik je de website vaker? Sluit dan een abonnement af 

Ook als je niet geïnteresseerd bent in het eigendom van een perceel, is het heerlijk eens een kijkje te nemen KadastraleKaart.com. Je ziet Nederland in eerste instantie van bovenaf en kunt vervolgens inzoomen op bijvoorbeeld jouw provincie, gemeente of het perceel waarop je woont. Dat doe je gratis. Voor meer specifieke informatie wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor een klein bedrag kun je behalve eigendomsinformatie ook info over vergunningen, bestemmingsplannen en zelfs hypotheken downloaden. Het kan bepalend zijn of je nou wel of niet een bepaald pand of perceel aan gaat kopen of niet. Mocht je vaker van plan zijn bepaalde info te gaan downloaden, dan is het afsluiten van een abonnement misschien wel handiger.  

kaart van huis
Plattegrond van je huis

Bij wie rusten de zakelijke rechten? 

Even terug naar de eigendomsinformatie die je kunt afhalen de website van KadastraleKaart. Voor nog geen tientje krijg je dan min of meer een uittreksel van de originele eigendomsakte in handen. Je vindt er de naam van de eigenaar, leest wie de zakelijke rechten heeft en het jaar van verkoop, net als de laatste betaalde koopsom voor een pand of perceel. In de eigendomsinformatie wordt pand of perceel omschreven en vind je eveneens de Kadastrale aanduiding. Ook lees je over belemmeringen en over eventuele restricties.  

Zet je kavel te koop op KadastraleKaart.com 

Wil jij je kavel verkopen? Ook dat kan op KadastraleKaart com. Je adverteert zo meteen bij de doelgroep en weet dat jouw perceel of kavel op de enige juiste wijze onder de aandacht gebracht wordt. De eerste vier weken hoef je niets voor de advertentie te betalen. Reden te meer dus om juist op KadastraleKaart.com je perceel te koop aan te bieden. Want met zoveel aandacht raak jij je perceel in die periode ongetwijfeld kwijt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *