Installatie van CV-ketel

Installatie van CV-ketel

Vanuit de cv-ketel wordt er warm water naar de verschillende radiatoren in huis gevoerd. Zo hoeft u nooit in een koude woning te zitten! Daarbij zijn veel boilers en cv-ketels tegenwoordig gecombineerd in een combiketel, waardoor deze ook voor toevoer van warm water naar kranen zorgt. Door de jaren heen zal uw oude cv-ketel wellicht versleten zijn geraakt, waardoor u de aanschaf van een nieuwe cv-ketel kunt overwegen. Houd er rekening mee, dat er hierbij verschillende aspecten zijn om rekening mee te houden. Laat u bijvoorbeeld altijd adviseren door een loodgieter.

Verschillende soorten cv-ketel en warmtepompen

Loodgieters hebben doorgaans een jarenlange ervaring in het plaatsen van nieuwe cv-ketels binnen woningen. Zij kunnen u dan ook van passend advies voorzien, over de mogelijkheden die u heeft bij het plaatsen van een nieuwe cv-ketel. Kiest u bijvoorbeeld voor een elektrische, moderne warmtepomp, of houdt u vast aan een cv-ketel op gas? De belasting op gas zal de komende jaren toenemen, terwijl de aanvoer van elektra goedkoper wordt. Door nu een warmtepomp te laten plaatsen, bent u klaar voor de toekomst!

Tip: kies bij voorkeur voor een HR+-ketel, om verzekerd te zijn van een hoog rendement. Zo verbruikt u relatief weinig energie voor het verwarmen van uw ruimtes in huis.

cv ketel
Laat een cv-ketel installeren door een erkende specialist.

CV-ketel op de juiste wijze laten plaatsen

Een loodgietersbedrijf uit Barendrecht, die we voor het schrijven van dit artikel spraken, raadt woningbezitters ten zeerste aan om de cv-ketel door een loodgieter te laten plaatsen. Loodgieters hebben niet alleen de ervaring om u van persoonlijk advies te voorzien. Ook neemt de kans op complicaties met het inschakelen van een loodgietersbedrijf sterk af. Denk bijvoorbeeld aan leidingen, die niet goed op de radiatoren of de cv-ketel worden aangesloten. Als gevolg hiervan zal er speling ontstaan, waarlangs het water uit de leidingen sijpelt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *