Meer winst behalen in de bouw doe je zo

Meer winst behalen in de bouw doe je zo

Ondanks de huidige COVID-19 crisis gaat het werk in de bouw door. De overheid doet er alles aan om de sector draaiende te houden en heeft hier ook protocollen voor opgesteld. Als eigenaar van een bouwbedrijf kun je zelf ook een aantal stappen ondernemen om meer winst te kunnen behalen, ondanks de huidige crisis. Efficiënter werken en digitalisering werken hier aan bij. Met de opkomst van Internet of Things worden werkprocessen versneld en is minder personeel nodig. In deze blog vind je een aantal tips om meer winst te behalen.

Verken de markt

Allereerst is het belangrijk om uit te rekenen welke minimale winst je moet behalen om geen verlies te draaien. Als je dit weet heb je in elk geval een startpunt. Vervolgens ga je je markt verkennen. Weet wie je (directe) concurrenten zijn en hoe zij werken. Het liefst neem je een uniek verkooppunt waarmee je je onderscheid van de rest van de aanbieders die werkzaam zijn op de markt. Als je merkt dat je toch weinig nieuwe klanten krijgt kun je een klantonderzoek starten. Kom er achter waar de behoeftes liggen van potentiele klanten en wat ze nu tegenhoudt om bij jouw bedrijf diensten af te nemen. Aan de hand hiervan kan je vervolgens weer je processen aanpassen.

internet of things
Hoe kan je meer winst behalen in de bouw?

Nieuwe technologieën

Implementeer nieuwe technieken en technologieën in je bedrijf. Zoals benoemd is Internet of Things nu in grote opmars, waarbij machines met elkaar communiceren zonder tussenkomst van mensen. Zorg er wel voor dat je personeel getraind is voor het gebruik van dit soort nieuwe technologieën. Als je dit niet doet kan de implementatie ervan zorgen voor veel verwarring en juist een vermindering van efficiëntie.

Veiligheid

Ondanks dat winst behalen natuurlijk  belangrijk is, is de veiligheid van je werknemers natuurlijk nog essentiëler. De bouwsector is een branche waarbij veel risico’s bij komen kijken. Een bedrijfsongeval kan dan ook grote financiële schade veroorzaken. Door gebruik van veilige machines, materialen met een ce markering en voorlichting van het personeel verminder je de risico’s. Dit zal ook zorgen voor een hogere werktevredenheid en een betere sfeer op de werkvloer.

Certificaten

Het behalen van certificaten dan tot slot ook een goede toevoeging zijn voor je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je je kan onderscheiden van concurrenten. Daarnaast zorgen certificaten ervoor dat de klanttevredenheid stijgt, je efficiënter werkt en daarmee ook gelijk kosten bespaart. Hoewel het behalen van certificaten een investering is, verdient deze zich gelukkig bijna altijd terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *