Tips voor solliciteren op bouw vacatures

Tips voor solliciteren op bouw vacatures

Sta jij op het punt om te solliciteren voor bouw vacatures? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel te lezen. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij een aantal sollicitatietips die de kans op het krijgen van jouw droombaan zullen vergroten. Na het lezen weet jij de belangrijkste punten die je kunt toepassen in jouw sollicitatiegesprekken die zullen volgen. 

Wees voorbereid

Je hebt op diverse bouw vacatures reageert en het moment is aangebroken, je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Voordat je het gesprek ingaat is het aan te raden om nogmaals je eigen CV en de werkbeschrijving door te lezen. Daarnaast is het ook goed om van te voren onderzoek te doen naar het bedrijf. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de website te raadplegen en te kijken of ze actief zijn op social media. Zorg er altijd voor dat je goed bent voorbereid, ben jij niet goed voorbereid, dan is de kans op het krijgen van jouw potentiële droombaan een stuk kleiner.

Let op je lichaamshouding

Zodra je wordt uitgenodigd naar aanleiding van het reageren op bouw vacatures is het van groot belang dat je tijdens het gesprek op je lichaamshouding let. Zo is namelijk bewezen dat voor 80% van jouw communicatie wordt bepaald door je lichaamshouding. Probeer daarom tijdens een gesprek nooit je armen over elkaar te houden en probeer ook niet teveel te leunen. Maar wat is dan wel een goede lichaamshouding die de kans vergroot? Het is aan te raden om proactief te zitten. Dit betekend recht met je handen op tafel. Zoals reeds beschreven bestaat communicatie voor 80% uit non-verbaal gedrag. Probeer derhalve ook met je handen te praten als je een standpunt wilt maken. Het is hierbij aan te raden om niet extreem te overdrijven.

tips voor sollicitatie

Zelfvertrouwen

Het is van groot belang dat je zelfvertrouwen uitstraalt. Laat zien dat jij de beste bent in jouw branche en laat je energie en gevoel van humor blijken. Als je namelijk met een lach binnen komt, zal dit positiviteit en enthousiasme uitstralen. Daarnaast toon je ook interesse in jouw interviewer en zorgt dit ervoor dat hij/zij zich goed voelt. Natuurlijk is het wel van belang dat je tijdens het gesprek niet gaat opscheppen over wat je allemaal kunt. Verwachtingen managen is hierbij een cruciale factor. Je wilt natuurlijk niet binnen een bedrijf komen terwijl jij jouw gemaakte verwachtingen niet waar kunt maken.

Verloop van het gesprek

Heb jij gereageerd op bouw vacatures en ben je op gesprek geweest? Het is dan altijd aan te raden om naar de vervolgprocedure te vragen. Natuurlijk is het fijn als een gesprek erop zit, maar het is ook fijn om te weten wanneer jij antwoord kunt krijgen of jij wel of niet jouw droombaan zult krijgen. Probeer hierin een duidelijk antwoord te krijgen met een uiterste deadline waarop jij antwoord kunt verwachten. Hierdoor zit jij niet in onzekerheid en weet jij of jij de baan krijgt of dat je verder kunt met zoeken naar passende bouw vacatures.

 

Klaar om te solliciteren? Kijk hier voor bouw vacatures Amsterdam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *