Strakke uitstraling keuken

Strakke uitstraling keuken

Een strakke keuken past helemaal bij interieurs van nu en veel mensen kiezen voor een strak ontwerp bij een nieuwe keuken, maar ook bij een bestaande keuken kun je eenvoudig de uitstraling strakker maken.

Vervang de greepjes en fronten

Een ander greepje geeft direct een andere sfeer aan je keuken. Slanke grepen in matzwart of rvs geven een strak effect. Wil je een groter effect? Vervang je frontjes dan voor een greeploze versie. Bekijk de frontjes zelf ook kritisch. Heb je frontjes met allemaal sierranden, dan zal je keuken er een stuk strakker uitzien als je nieuwe, gladde frontjes plaatst. Is alleen de kleur aan een opfrisbeurt toe? Ga dan voor een frisse wit tint, matzwart kan ook als je een gedurfder effect wilt creëren. Let, voor je gaat schilderen, wel op het materiaal van de fronten. Hout kun je makkelijk overschilderen, maar kunststof moet je eerst voorbehandelen met een primer.

Koken in een fijne keuken

Creëer rust en ruimte

Een keuken met bovenkasten en een hoop accessoires kan donkerder en kleiner aanvoelen dan hij is. Wil je een strakkere look, dan kun je de bovenkasten vervangen door planken. Door de openheid voelt de keuken groter en oogt hij strakker. Zorg wel dat je de planken niet te vol gaat stapelen, want dan doe je het effect weer teniet. Kijk kritisch naar alle losse accessoires, hoe meer er in het zicht staat, hoe drukker en rommeliger de keuken aan zal voelen. Berg ze op in de kasten en groepeer spullen waar dat kan.

In een strakke keuken kies je voor de accessoires die wel in het zicht mogen, moderne, of designspullen. Een fraai peper- en zoutstel bijvoorbeeld, of een designfruitschaal. De accessoires moeten de strakke uitstraling onderstrepen. Probeer losse, noodzakelijke accessoires op een handige manier weg te werken. Een afwasborstel in een speciale rvs beker, of handzeep in een fraaie, glazen zeeppomp passen veel beter bij je strakke keuken dan de plastic varianten in het zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *