Plafond verven

Plafond verven

Hoe kun je jouw plafond schilderen zonder vlekken of sporen

Het verven van een plafond is vaak een heel gedoe, zowel fysiek als esthetisch. We willen jou graag enkele tips meegeven om vlekken, sporen, enzovoort te vermijden. Strepen en sporen bij het schilderen van het plafond zijn een echte beproeving maar geen beletsel om toch tot een onberispelijk resultaat te komen. Je hoeft alleen maar de juiste acties te ondernemen en onze tips te volgen.

Reinig het plafond

Beschilder nooit een plafond dat niet gereinigd is. Het stof en het vuil zou zich kunnen mengen met de verf en het eindresultaat beïnvloeden. Gebruik een allesreiniger en spoel grondig. Zorg er ook voor dat jouw plafond glad en droog is. Vul scheuren en gaten en schuur de plaatsen waar je reparaties uitvoerde. Gebruik eerst fijn schuurpapier en vervolgens een zachte doek om de resten te verwijderen.

Schilder bij de juiste temperatuur

De ideale temperatuur om uw plafond te schilderen ligt tussen 10 en 20 °C. Boven de 20 °C zal de snel drogen, onder de 10 °C zal het te langzaam drogen waardoor het risico op sporen toeneemt.

Breng een goede grondlaag aan

Deze stap wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is een primer belangrijk om de absorptie van de volgende lagen te beperken en een goede hechting te hebben. Daardoor zul je het risico op het zien van sporen verminderen. Een goede primer staat voor 50% garant voor een onberispelijke afwerking.

Plafond verven
Een hoog plafond verven is lastig. Zorg voor een goede voorbereiding.

Kies de juiste verf

Als je jouw plafond wit wil schilderen kies dan voor een verf die speciaal ontworpen is voor plafonds en snel droogt. Een goede plafondverf zal na een halfuur een diep witte kleur hebben. Dit is ook zeer handig om te zien waar je gebleven was. Als je intense kleuren gebruikt, gebruik dan mat of satijn, zo dat jouw plafond geen spiegel wordt.

Pas de juiste technieken toe

Schilder het plafond in stukjes van een vierkante meter tegelijk en altijd vanaf het ene venster naar de andere. Schilder vooraf de rand met een ronde borstel. Om de rest van het plafond te schilderen, gebruik je een geschikte rol, die past bij het soort verf. Leg een rooster in jouw verfreservoir en rol op het rooster zonder te drukken om de verf gelijkmatig te verdelen. Het is belangrijk om voldoende verf aan te brengen. Een dunne laag zal te snel drogen. Ook oppassen dat je niet te veel druk op de rol zet om sporen te vermijden. Verf de eerste vierkante meter in een bepaalde richting. Schilder de tweede vierkante meter in de andere richting en overlap de eerste. Herhaal deze beweging per vierkante meter tot je helemaal rond bent. Na het drogen kun je een volgende laag aanbrengen. Nog een laatste tip: verf je plafond in een keer, het is de beste manier om sporen te voorkomen.

 Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *