Tweedehands garagedeuren

Tweedehands garagedeuren

De aanschaf van een garagedeur gaat met een flinke investering gepaard. Zeker wanneer je kiest voor moderne deuren met een mooi design. Het is dan ook niet voor niets dat de markt voor tweedehands garagedeuren voor veel mensen een interessant (betaalbaar) alternatief biedt.

Waar kun je tweedehands garagedeuren kopen?

Tweedehands garagedeuren worden op diverse plaatsen verkocht. Allereerst zijn er natuurlijk de particuliere aanbieders die bijvoorbeeld een nieuwe garagedeur gaan kopen. Daarnaast hebben de meeste speciaalzaken in garagedeuren een aanbod van tweedehands garagedeuren.

Deze deuren zijn niet altijd gebruikt. Het kan namelijk ook voorkomen dat een deur verkeerd is besteld of dat er een beschadiging op het deurblad zit. Dergelijke deuren zijn vaak een stuk goedkoper dan een onbeschadigde nieuwe deur. Afhankelijk van je wensen en eisen aan de deur, kun je bepalen of je via een particulier een deur wilt aankopen of het toch liever via een speciaalzaak doet.

Vind je service bijvoorbeeld belangrijk en wil je op iemand terug kunnen vallen als er achteraf iets aan de hand blijkt te zijn met je aangekochte deur? Dan raden we je aan om te kiezen voor een speciaalzaak. Bovendien kopen dergelijke zaken meestal alleen deuren in die goed functioneren, anders krijgen ze achteraf alleen maar gedoe met ontevreden klanten.

tweedehands garagedeur
Wil je niet teveel geld uitgeven aan een garagedeur? Dan is een tweedehands garagedeur een oplossing.

Wat kost een tweedehands garagedeur?

Dat is heel lastig te zeggen, omdat het immers van zoveel factoren afhangt. Allereerst is het de vraag wat voor type deur je wilt kopen. Zo is een kanteldeur stukken goedkoper dan een openslaande garagedeur. Ook speelt natuurlijk de staat van de deur (en van de onderdelen) een belangrijke rol bij het bepalen van een prijs. Daarnaast is een deur die elektrisch bediend kan worden ook een stukje duurder dan een deur die je alleen handmatig kunt openen en sluiten.

Over andere factoren die de prijs van de garagedeur beïnvloeden raden we je aan om het artikel ‘Wat kost een garagedeur’ te lezen. Klik op de volgende link om naar het artikel te gaan: http://www.atmyhome.nl/schuur-bouwen/wat-kost-een-garagedeur/.

Wat we je in ieder geval aanraden om te doen, is om te kijken naar wat het kost wanneer je de tweedehands deur die je voor ogen hebt in nieuwe staat zou kopen. Vervolgens kun je dan bepalen of het verschil in prijs tussen de nieuwe deur en de tweedehands deur voor jou interessant is. Daarbij is het sowieso belangrijk om meerdere soortgelijke tweedehands garagedeuren bij verschillende aanbieders te bekijken om op die manier ook een gemiddelde prijs van de deur te kunnen bepalen. Zo weet je in ieder geval dat je de deur voor een redelijke prijs kunt kopen.

Gebruikte garagedeur en onderdelen

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van gebruikte garagedeuren, is dat je nagaat of de onderdelen waarmee de deur wordt bediend nog in goede staat verkeren. Dat is niet alleen belangrijk om de deur goed te kunnen gebruiken, maar ook vanwege veiligheidsredenen. Ben je niet in staat om te beoordelen of de onderdelen in goede conditie verkeren? Dan raden wij je aan om sowieso niet bij een particulier een gebruikte deur te kopen, maar naar een specialist te gaan. Zo loop je geen risico op ongelukken vanwege gebrekkige garagedeur onderdelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *